Συνεχίζεται, με επιτυχία, το πρόγραμμα για τα άτομα με αναπηρίες και την γνωριμία τους με το αρχαίο ελληνικό θέατρο και τον πολιτισμό, που υλοποιεί το θεατρικό Εργαστήρι «Θεάτρου Ανάβασις», με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου πολιτισμού. Αυτή την φορά, το τμήμα των ατόμων με αναπηρίες ξεναγήθηκε στο αρχαιολογικό μουσείο της Αμφίπολης και στους γύρω αρχαιολογικούς χώρους.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η ανταπόκριση των μαθητών, που με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν την ξενάγηση, ήταν ιδιαίτερα συγκινητική! Η ενασχόληση τους με το θέατρο, που εδώ και 10 χρόνια παρακολουθούν κάτω από την διδασκαλία της Μαρίας Καραβία, έφερε το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Όλοι οι μαθητές είναι σε επίπεδο πια, που μπορούν να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν γνώσεις για το θέατρο και τον πολιτισμό, που πριν μερικά χρόνια θα το θεωρούσε κανείς ουτοπία. Τέτοιου είδους προγράμματα, πρέπει σταθερά να χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο πολιτισμού, για να υπάρχει συνέχεια στην θεατρική παιδεία και την εκπαίδευση των ατόμων με ιδιαιτερότητες. Το πρόγραμμα συνοδεύτηκε με γεύμα στην Τούζλα και έκλεισε με μία έκπληξη. Επίσκεψη στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στα Κηπιά, καθώς ήταν επάνω στην διαδρομή της επιστροφής.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.