Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των μελών και φίλων του Σωματείου «Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας», στην οποία συμμετείχαν και νέοι που υποστηρίζει το σωματείο. Ο πρόεδρος ενημέρωσε ότι, από τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού αποχώρησαν πάνω από δέκα νεαρά άτομα, ενώ ακόμα δέκα βρίσκονται στο στάδιο της ένταξης στον κοινωνικό ιστό. Το σωματείο, χάρη στη μεγάλη υποστήριξη των δωρητών, εθελοντών και όλων όσοι συμμετέχουν στις δράσεις του, είναι ένα ισχυρό στήριγμα για τα παιδιά που ενηλικιώνονται και που λόγω του ισχύοντος νομικού πλαισίου αποχωρούν από τις συγκεκριμένες δομές (πρώην Παιδοπόλεις) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στην Καβάλα και στη Δράμα.

Γι’ αυτά τα παιδιά, το σωματείο έχει αποφασίσει, στην έναρξη της αυτόνομης ζωής τους, να παρέχει ηθική και υλική στήριξη. «Στην εποικοδομητική συνάντηση ανταλλάξαμε απόψεις, απαντήθηκαν ερωτήματα και έγιναν προτάσεις, για την καλύτερη εφαρμογή του προγράμματος «Υποστηριζόμενη διαβίωση για νέες/νέους ενήλικες/ενήλικους, που αποχωρούν από τα Παραρτήματα Προστασίας Παιδιού Α.Μ.-Θ.». Παρευρέθηκαν και τους ευχαριστούμε: ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, Νίκος Ξανθόπουλος, που έδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον του προς ένα νέο ο οποίος φοιτά στη Σχολή Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. και εργάζεται, στο πλαίσιο της μαθητείας, στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., ο υποδιευθυντής του Ο.Α.Ε.Δ. Καβάλας, Θανάσης Καψιτίδης, οι εκπαιδευτικοί και ο διευθυντής, Γιάννης Πασχαλίδης, η διευθύντρια του 4ου Επαγγελματικού Λυκείου Καβάλας, Αγγελική Καρανάσιου, καθηγητές του σχολείου, η πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Καβάλας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Ελένη Αποστολίδου, ο πρεσβύτερος Σάββας Κυράζογλου και οι εθελοντές γιατροί, μέλη του σωματείου, Αλεξάνδρα Λαπόρδα και Άννα Ουζούνη.

Το σωματείο, σε συνεργασία με εθελοντές επιστήμονες, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασε στη συνάντηση ο πρόεδρος, ενώ επιπλέον αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις νέων που στηρίζει το σωματείο. Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις ενημέρωσης με τοπικούς φορείς, όπως η συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες για το σωματείο στα τηλ. 6936556846 (Παναγιώτης Αγαπητός), 6938479138 (Κατερίνα Βασιλοπούλου-Ταουσάνη), στην ιστοσελίδα του σωματείου: www.filoipaidopoli.weebly.com και στο facebook: «Φίλοι Παιδόπολης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ