• «Εάν περιμένει ο Δήμος, από το γραφείο να λύσει τα θέματα, θα συμβεί αυτό που ζήσαμε πέντε χρόνια, με κολλημένες τις διάφορες υποθέσεις», δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας. Ο πραγματικός λόγος, που οι διάφορες υποθέσεις έμειναν «κολλημένες», τα προηγούμενα πέντε έτη, είναι η εχθρική στάση της κυβέρνησης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.) και των τότε κυβερνητικών βουλευτών (Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου) απέναντι στη δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας.
  • Δεν θυμόμαστε κάποια επίσκεψη στην Αθήνα της τέως δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα και συνάντηση με υπουργό, στην οποία να είχε στο πλευρό της τους κυβερνητικούς βουλευτές, όπως ο νυν δήμαρχος στηρίζεται από τους βουλευτές Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας. Το ανέφερε, μάλιστα, ο Θ. Μουριάδης στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που έδωσε (σ.σ. «θα με βλέπετε σπανίως σε συνεντεύξεις Τύπου», είπε, αλλά πριν συμπληρωθεί το α΄ εξάμηνο διοίκησης, έχει παραβρεθεί σε αρκετές) στο Δημαρχείο. Για τα χρήματα που δαπάνησε ο Δήμος Καβάλας, για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών, όταν η κεντρική διοίκηση «έλαμψε με την απουσία της», ανέφερε ότι: «Είναι χρήματα, τα οποία δεν έχουν πληρωθεί ποτέ. Ήδη, ενδιαφέρεται γι’ αυτό το ζήτημα ο κύριος Παναγιωτόπουλος. Έχει μεσολαβήσει, για να πάρουμε τα χρήματα, όπως και οι κύριοι Λαζαρίδης, Πασχαλίδης, για τα έργα των εκτάκτων αναγκών». Επί τρία έτη, από το 2016 έως και το 2019, οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. αντιμετώπισαν τον Δήμο Καβάλας ως «επαίτη» των χρημάτων και στον εμπαιγμό συμμετείχαν οι τοπικοί βουλευτές.
  • «Όποιος πάει με το σκεπτικό, ότι πρέπει ο Δήμος να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και να είναι διεκδικητικός, το μόνο που παίρνει είναι ένα «άη σιχτίρ» και τα παπούτσια στο χέρι. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Ο διάλογος και τα επιχειρήματα, είναι αυτά που πείθουν την απέναντι πλευρά», πρόσθεσε ο δήμαρχος Καβάλας. Στην περίπτωση του παλιού νοσοκομείου (απέναντι από το καρνάγιο), ο Δήμος Καβάλας απέφυγε την (μετωπική) σύγκρουση με το ελληνικό δημόσιο. «Δεν χτύπησε το χέρι στο τραπέζι», αλλά έβαλε στο τραπέζι του διαλόγου την πρόταση της συνεκμετάλλευσης του ακινήτου. Τι κέρδισε έως σήμερα; Την απαξίωση και την κοροϊδία! Η προγραμματική σύμβαση, που πρότεινε ο Δήμος, δεν υπογράφηκε ακόμα. Κι αυτό, όχι με υπαιτιότητα της (τέως) δημοτικής Αρχής. «Επιδίωξη μου είναι, η δικαστική επίλυση να γίνει όσο το δυνατό γρηγορότερα, για να τελειώσουμε μ’ αυτό το θέμα», δήλωσε ο Θ. Μουριάδης. Τελικά, πότε πρέπει ο Δήμος Καβάλας να κάνει διάλογο με την άλλη πλευρά και πότε να «χτυπάει το χέρι στο τραπέζι» δήμαρχε;
  • Όσον αφορά την αξιοποίηση της ακτής «Καλαμίτσα», δεν κατανοούμε γιατί οφείλει ο Δήμος Καβάλας να καταθέσει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) master plan (επιχειρησιακό σχέδιο), αφού δεν είναι ο ιδιοκτήτης της ακτής. Η ΕΤ.Α.Δ. οφείλει να ξεκαθαρίσει, τι σκέφτεται και τι θέλει να κάνει με την ακτή. Και η ΕΤ.Α.Δ. οφείλει να φροντίσει το «περιουσιακό της στοιχείο», για να βρίσκεται σε αξιοπρεπή κατάσταση. Εάν αδιαφορεί, ο Δήμος οφείλει να την καταγγείλει για δυσφήμηση της πόλης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ