Για τους λιγοστούς πιστούς φιλάθλους της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα», που στήριξαν την προσπάθεια στα δύσκολα έτη της Γ΄ εθνικής κατηγορίας και συνεχίζουν να συμπαραστέκονται στο σύλλογο, η περίοδος 2019-2020, που μόλις «ανέτειλε», θα είναι, πιστεύουμε, μία περίοδος ηθικής ικανοποίησης. «Δημιουργήσαμε μία ομάδα για να πρωταγωνιστήσει», δήλωσε ο προπονητής, Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος προετοίμασε, με τον καλύτερο τρόπο, την ομάδα, για να αντιμετωπίσει μία αντίπαλο που «χτίστηκε» κι αυτή για να πετύχει κάτι υψηλό στο πρωτάθλημα της Super League 2, την Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε.) Χανιά.

Κάποιες φορές, ωστόσο, στο ποδόσφαιρο, όσο καλά κι αν προετοιμαστεί για το παιχνίδι μία ομάδα, ιδιαίτερα απέναντι σε ποιοτικότερη αντίπαλο, χρειάζονται κι άλλοι παράγοντες προκειμένου να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Ο μόνος παράγοντας που δεν ανέφερε ο Π. Δερμιτζάκης και είχε η ομάδα της Καβάλας, για να νικήσει την αντίστοιχη των Χανίων με σκορ 2-0 και να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης του κυπέλλου Ελλάδας, ήταν η τύχη. Το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου 2019 στο δημοτικό στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», ο Α.Ο.Κ. είχε, ακόμα, πλάνο, ικανότητα και πίστη.

Η τύχη χρειάστηκε στη φάση του 18ου λεπτού του παιχνιδιού, όταν οι αμυνόμενοι ποδοσφαιριστές της φιλοξενούμενης ομάδας, δεν κατάφεραν να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή τους, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Θωμαΐδη. Ο Κώστας Μαρκόπουλος «παρενέβη» και δημιούργησε «αναταραχή» μπροστά στην εστία. Κι έπειτα από διαδοχικές κόντρες, η μπάλα φάνηκε να περνάει την τελική γραμμή, κάτι που είδε ο βοηθός διαιτητή και αμέσως έτρεξε προς την μεσαία γραμμή με υψωμένη τη σημαία του. Ο διαιτητής κατακύρωσε το τέρμα (σ.σ. αυτογκόλ) και το 1-0 ήταν γεγονός!

Η επίτευξη του τέρματος, νωρίς στο παιχνίδι, έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση και μεγάλωσε την πίστη των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ. για τη νίκη. Βοήθησε, επίσης, να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο και να δείξουν τα στοιχεία που έλλειπαν από τους αντιπάλους τους, δηλαδή πάθος, διάθεση και δύναμη στις «μονομαχίες».

Στο 31ο λεπτό, έδειξαν και την ικανότητά τους στο σκοράρισμα. Το τέρμα που σημείωσε ο Παύλος Καθάριος, ήταν συνδυασμός σωστής «έμπνευσης» και ιδανικής εκτέλεσης. Ο Γιαν Βόσαλικ έκανε σέντρα «ακριβείας» από την αριστερή πλευρά και ο σκόρερ με «γλυκιά» κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο του παιχνιδιού, στο οποίο ο Α.Ο.Κ. «έδωσε χώρο» στην ομάδα των Χανίων και αμύνθηκε με πολύ καλό προσανατολισμό.

Ακόμα και στο χρονικό διάστημα των τριάντα λεπτών του β΄ ημιχρόνου, στο οποίο η φιλοξενούμενη ομάδα μπήκε με εμφανή στόχο να σκοράρει γρήγορα ένα τέρμα και να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης και της πρόκρισης, ο Α.Ο.Κ. «απορρόφησε» την πίεση που δέχτηκε με επιτυχία, αφού δεν επέτρεψε στην ομάδα των Χανίων να δημιουργήσει σοβαρή απειλή για την εστία του. Όσο περνούσε ο χρόνος και οι ποδοσφαιριστές των Χανίων δεν έβρισκαν τον «διάδρομο», για να καταφέρουν να σκοράρουν, το ηθικό τους έπεφτε. Από την άλλη πλευρά, οι παίκτες του Α.Ο.Κ. παρέμειναν πιστοί στο πλάνο και θα μπορούσαν να σκοράρουν ακόμα μία φορά απέναντι στην «ανοιχτή» άμυνα της φιλοξενούμενης ομάδας.

Το σκορ δεν άλλαξε και ο Α.Ο.Κ. πήρε τη νίκη, την οποία πρέπει να «ερμηνεύσει» σωστά, όπως τόνισε ο Π. Δερμιτζάκης, ενόψει της «πρεμιέρας» του πρωταθλήματος της Β΄ εθνικής κατηγορίας (Football League), την ερχόμενη Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, με αντίπαλο τον Π.Ο. Τρίγλια.

Το παιχνίδι κυπέλλου Ελλάδας με την Π.Α.Ε. Χανιά, είχε και τη δυσάρεστη στιγμή. Ήταν ο τραυματισμός του Κ. Μαρκόπουλου, ο οποίος υπέστη κάταγμα ρινικού οστού (σ.σ. μύτης) και χειρουργήθηκε μετά το παιχνίδι. Δυστυχώς, δεν θα αγωνιστεί στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Π.Ο. Τρίγλια, όμως οι συμπαίκτες του, Π. Καθάριος και Δ. Θωμαΐδης, που αποχώρησαν με μικρά προβλήματα τραυματισμού, θα συμπεριληφθούν στην 18άδα.

«Με την εμφάνιση που κάναμε, δεν δικαιούμασταν τίποτα από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν είχαμε πάθος, δύναμη, ούτε ψυχή, τα οποία είχαν οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας. Το παιχνίδι αυτό, μάς έδειξε ότι δεν αρκεί η ποιότητα στο «ρόστερ» και η καλή τεχνική κατάρτιση, για να διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα απέναντι σε ομάδες που θέλουν περισσότερο τη νίκη. Είναι αρχή της αγωνιστικής περιόδου και θα δουλέψουμε για να αλλάξουμε την εικόνα αυτή. Έχουμε την εμπειρία να κάνουμε τις αλλαγές που χρειάζονται. Στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε διαφορετικοί, κυρίως πνευματικά. Εύχομαι στην ομάδα της Καβάλας τα καλύτερα. Γνωρίζω ότι γίνεται μία προσπάθεια να επανέλθει ο σύλλογος στο υψηλό επίπεδο και θεωρώ ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο έμπειρος προπονητής της Π.Α.Ε. Χανιά, Αλέκος Βοσνιάδης, ενώ ο Π. Δερμιτζάκης ανέφερε, ακόμα, ότι: «Θέλαμε τη νίκη και την πρόκριση για το πρεστίζ. Αντιμετωπίσαμε μία ομάδα, που δημιουργήθηκε για να πρωταγωνιστήσει στη Super League 2 και εύχομαι, ολόψυχα, να πετύχει τον στόχο της ανόδου. Για να αντιμετωπίσεις έναν καλύτερο αντίπαλο, πρέπει να προσαρμόσεις την τακτική και έχεις ικανότητα, πλάνο και πίστη. Παίξαμε, επίσης, σε ένα αγωνιστικό χώρο που έγινε επανασπορά και είχαμε να παίξουμε από την αρχή του Σεπτεμβρίου. Ήταν δύσκολο για εμάς, αλλά και για την αντίπαλη ομάδα. Χαιρόμαστε για τη νίκη σήμερα, αλλά από αύριο αρχίζουμε την προετοιμασία για το ερχόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος».

Ο Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε με τους: Δήμιζα, Καζαντζίδη, Μαϊνδανό, Παπαστεριανό, Στίκα, Κέρθι, Θωμαΐδη, Γαβριηλίδη, Καθάριο, Βόσαλικ, Μαρκόπουλο (Παυλίδη, Μελισσόπουλο, Ορφανίδη).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ