Drone-
  • Θα λέγαμε πως είμαστε τυχεροί, που το πρόβλημα με τον αγωγό φυσικού αερίου Trans Adriatic Pipeline (T.A.P.) στον κάμπο του Νέστου προέκυψε πριν τεθεί σε λειτουργία. Αναφερόμαστε στο περιστατικό που περιέγραψαν, σε συνέντευξη Τύπου, τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), Σάκης Βαρδαλής και Χρήστος Ποτόλιας.
  • Συγκεκριμένα, στην περιοδεία που έκαναν την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 στις πλημμυροπαθείς περιοχές του Δήμου Νέστου, περνώντας από την επαρχιακή οδό που οδηγεί προς τον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», είδαν συνεργείο εργατών να κάνει εργασίες σε τμήμα του αγωγού το οποίο σηκώθηκε από την τάφρο που ήταν θαμμένο, λόγω της μεγάλης ώθησης που δέχτηκε ο σωλήνας από τα ορμητικά ύδατα της νεροποντής!
  • Αντιλαμβάνεστε τον όγκο του νερού που έπεσε τις προηγούμενες ημέρες στον κάμπο του Νέστου και το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε. Αποδεικνύεται, για μία ακόμα φορά, ότι η φύση είναι απρόβλεπτη και ικανή να καταστρέψει τις ανθρώπινες κατασκευές, όπως είναι ο Διαδριατικός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου, που διέρχεται από την περιοχή.
  • Επειδή τα ακραία φυσικά φαινόμενα αυξάνονται και εντείνονται, το συμβάν στον κάμπο του Νέστου έχει προκαλέσει προβληματισμό. Είναι επιτακτική ανάγκη να καθαριστούν όλες οι τάφροι και τα αρδευτικά κανάλια, να επισκευαστούν και να κατασκευαστούν επιπλέον υποδομές, οι οποίες θα ενισχύσουν την αντιπλημμυρική προστασία. Επίσης, η κοινοπραξία των εταιρειών που κατασκευάζει τον αγωγό T.A.P., οφείλει να λάβει πρόσθετα μέτρα προστασίας του αγωγού από τα μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα. Γιατί, την επόμενη φορά που θα συμβεί ανάλογος, ή μεγαλύτερος κατακλυσμός, ο αγωγός μπορεί να μεταφέρει φυσικό αέριο!
  • Επίσης, δεν έπρεπε οι κατασκευαστές να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για το συμβάν και τις εργασίες αποκατάστασης του προβλήματος; Έτσι θα «χτίσουν» σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες και τους φορείς; Εάν αποκρύπτουν από σήμερα τα προβλήματα, τι θα κάνουν όταν, ο μη γένοιτο, προκύψει μία πιο σοβαρή κατάσταση; Όπως φαίνεται, μπορεί το έργο του αγωγού να είναι κατασκευαστικά τέλειο, όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές, αλλά η φύση είναι ένας αστάθμητος παράγοντας για την ασφαλή λειτουργία του.
  • Από τις 1.685 συλλήψεις που έκαναν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης τον μήνα Ιούνιο 2018, οι 1.355 αφορούσαν αλλοδαπούς που εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια! Εντυπωσιακό, ομολογουμένως, το αριθμητικό στοιχείο, που δείχνει ότι η περιοχή αποτελεί χερσαίο πέρασμα από την Ανατολή προς τη Δύση, των δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.
  • Από τη διακίνηση των ανθρώπων αυτών κάποιοι κερδίζουν πολλά χρήματα. Αρκετοί λαθραίοι μετανάστες δεν συλλαμβάνονται και καταφέρνουν να φτάσουν στον προορισμό τους. Μερικοί έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα, έπειτα από καταδίωξη στην Εγνατία οδό, από την Ελληνική Αστυνομία, που κάνει ότι μπορεί για να περιορίσει το φαινόμενο, με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ