• Κάθε έργο το οποίο βελτιώνει τις υποδομές, όπως είναι το οδικό δίκτυο, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Όμως, η ιεράρχηση πρέπει να γίνεται βάσει των αναγκών. Ο Μάκης Παπαδόπουλος, ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, οφείλει να προτάσσει τις ανάγκες του «Τόπου της Ζωή μας» κι ύστερα να εκφράζει την άποψη του για άλλα ζητήματα.
  • Στο τελευταίο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, αναφέρει ότι: «Ο οδικός άξονας Ε61 είναι ώριμο έργο, είναι στις προτεραιότητες τόσο του Υπουργείου Υποδομών, όσο και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και εξυπηρετεί τη σύνδεση των τριών πόλεων, Καβάλα-Δράμα-Σέρρες, με τον διευρωπαϊκό άξονα Θεσσαλονίκη-Σόφια και φυσικά την Εγνατία οδό». Για τα οφέλη του οδικού άξονα Ε61, φίλτατε Μάκη Παπαδόπουλου, πρέπει να ενδιαφερθεί, πρωτίστως, η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
  • Η διοίκηση του Δήμου Καβάλας και σύσσωμη η τοπική κοινωνία, πρέπει να έχουμε ως «σημαία» το έργο της ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού της πόλης, ώστε να πάψει η αγωνία του κλεισίματος, για κάποιο λόγο, της Εγνατίας οδού, που θα αναγκάσει την Ελληνική Αστυνομία να εκτρέψει όλη την κυκλοφορία Δύσης-Ανατολής και αντιστρόφως μέσα από την Καβάλα!
  • Η Καβάλα συνδέεται με την Εγνατία οδό και δεν «καίγεται» να συνδεθεί με τον διευρωπαϊκό άξονα Θεσσαλονίκη-Σόφια. Μεγαλύτερο «καημό» να συνδεθούν με την Εγνατία οδό έχουν οι γείτονες Δραμινοί και Σερραίοι. Γι’ αυτό και είναι προτεραιότητα τους ο άξονας Δράμα-Αμφίπολη. Επομένως, η δήλωση του βουλευτή Σερρών δεν δείχνει άγνοια του θέματος.
  • Επίσης, η σύνδεση του λιμένα «Φίλιππος Β» με τον Προμαχώνα Σερρών, μέσω του οδικού άξονα Ε61, είναι, κατά την άποψη μας, μικρότερης σημασίας σε σύγκριση με το διαχρονικό αίτημα όλων των τοπικών παραγόντων, να συνδεθεί το λιμάνι με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Καλά κάνουν οι φίλοι Δραμινοί και Σερραίοι και θέλουν να κατασκευαστεί το τμήμα Δράμα-Αμφίπολη. Οι Καβαλιώτες, επίσης, πρέπει να επιμείνουν για την περιμετρική οδό και τη σιδηροδρομική σύνδεση του εμπορικού λιμανιού. Ας ασχοληθεί η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. με τον άξονα Ε61, τώρα που έγινε θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης ο Κωστής Σιμιτσής.
  • Ευελπιστούμε ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος και οι επικεφαλής των υπόλοιπων παρατάξεων, θα αναφέρονται συχνότερα, με δελτία Τύπου, στα δύο προαναφερθέντα ζητήματα και σε κάθε άλλο, που θα βοηθήσει την Καβάλα να κάνει βήματα προόδου. Έπειτα από πέντε έτη στην τοπική αυτοδιοίκηση και στο έδρανο του δημοτικού συμβουλίου, πιστεύαμε ότι ο Μάκης Παπαδόπουλος θα σκέφτεται ως δημοτικός σύμβουλος Δήμου Καβάλας και όχι ως υποψήφιος περιφερειάρχης, ή βουλευτής.
  • Στον όρκο που έδωσε στο βαπτιστήριο της Λυδίας, δήλωσε ότι θα υπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου Καβάλας. Έχει στη διάθεσή του μία τετραετία, ακόμα, για να συνειδητοποιήσει τον ρόλο του. Ο «Κλεισθένης» επιβάλλει μία νέα φιλοσοφία στην άσκηση της διοίκησης, αλλά και της λεγόμενης αντιπολίτευσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ