-Χθες, ο Ζόραν Ζάεφ είπε σε συνέντευξη που έδωσε ότι, η Ελλάδα είναι από τις πιο ισχυρές υποστηρίκτριες των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαταλαμβάνοντας τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην ενταξιακή διαδικασία του κρατιδίου με την πλαστή ονομασία.

-Τον Ιανουάριο του 2019, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός του κόμματος της «αξιωματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε ότι: «Το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν πρόκειται να το απεμπολήσω». Όταν έγινε πρωθυπουργός έσπευσε να στηρίξει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, με την ιστορικά παραχαραγμένη ονομασία που πήραν στις Πρέπσπες. Κι ας είχε το δικαίωμα να βάλει βέτο!

-Οι Σκοπιανοί, βεβαίως, εκμεταλλεύτηκαν την ένταξη στο ΝΑΤΟ και απαιτούν από τους στρατιωτικούς συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, να τους αποκαλούν «Μακεδόνες» και την χώρα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (ΜΚD).

-Τότε, επίσης, τον Ιανουάριο του 2019, ο Κ. Μητσοτάκης είχε πει στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών: «Η κύρωσή της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων, για πρώτο φορά από ελληνική κυβέρνηση» και πρόσθεσε: «Εγκαταλείπεται, έτσι, μία εθνική γραμμή δεκαετιών. Κι αυτό, μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών. Προσωπικά, μίλησα με ειλικρίνεια, για τις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται από την εφαρμογή της συμφωνίας. Θα αγωνιστώ, με όλες μου τις δυνάμεις, για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες, που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μία προβληματική συμφωνία». Έκτοτε, ωστόσο, ο Κυριάκος κάνει τον «Κινέζο» για τη συμφωνία και δεν τόλμησε να πει τα ίδια στη χθεσινή συνάντησή του με τον Ζ. Ζάεφ, ο οποίος προσκλήθηκε, άραγε τυχαία, να μιλήσει στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα.

-Ούτε η πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε το σθένος να αναφέρει στον πρωθυπουργό των Σκοπίων, πώς αισθάνεται ο ελληνικός λαός, για την κλοπή της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας.

-Η εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως την χαρακτήρισε ο Κ. Μητσοτάκης το 2019, έγινε «γέφυρα» μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, όπως διάβασαν οι τηλεθεατές σε τίτλο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Ε.Ρ.Τ.! Δυστυχώς, η δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία συμμετέχει στην μεθοδευμένη προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος ηττοπάθειας, μοιρολατρίας και εκφοβισμού του ελληνικού λαού.

-Ο Ζόραν ήρθε στην Ελλάδα για να «γλείψει» την ελληνική κυβέρνηση, αλλά εμένα, καρντάσια, με προβληματίζει η απόφαση του Κ. Μητσοτάκη, να ακολουθήσει τη νέα «εθνική γραμμή» στο ζήτημα των Σκοπίων, που χάραξε η προηγούμενη κυβέρνηση στις Πρέσπες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ