• Μπορεί στην κατάληψη της Εγνατίας οδού, στο 476ο χιλιόμετρο, να μαζεύτηκαν γύρω στους πεντακόσιους νοματαίους, όμως έγινε αφορμή, για να ασχοληθούν κάποιοι περισσότερο με το θέμα της κατασκευής του σταθμού διοδίων στην «Άσπρη Άμμο». Ο Σπίρτζης, υπουργός Υποδομών, πήρε τηλέφωνο την Δήμητρα και τις τα «έψαλλε» για την αντίδραση! Εάν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν, ακόμα, στην αντιπολίτευση, καρντάσια, μπορεί στην κατάληψη του αυτοκινητόδρομου να ερχόταν και ο ίδιος ο Αλέξης! Τελικά, όταν κάποιος περάσει στην άλλη όχθη και αποκτήσει εξουσία, αλλάζει ιδεολογία, χαρακτήρα και στάση ζωής.
  • Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, επίσης, «ξύπνησε» και τη διοίκηση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Το καρντάσι ο πρόεδρος, Θανάσης Μητρόπουλος, κάλεσε τρεις επιστήμονες, να ερευνήσουν, είπε, τη νομιμότητα και τα τεχνικά σημεία του έργου του σταθμού διοδίων στην «Άσπρη Άμμο». Η επιτροπή θα μελετήσει τα στοιχεία που θα συλλέξει και θα βγάλει το πόρισμα της, το οποίο θα ανακοινωθεί. Κατόπιν εορτής, λέω εγώ, διότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων. Εκτός κι αν, όπως είπε χαριτολογώντας ο καθηγητής Σπύρος Ραψομανίκης, τα μέλη της ξεχάσουν τι σημαίνει μπάνιο στη θάλασσα και αξιοποιήσουν το καλοκαίρι, για να κερδίσουν χρόνο στην έρευνα τους.
  • Κι άντε, ας υποθέσουμε ότι θα προλάβουν και θα βγάλουν πόρισμα μέσα στο καλοκαίρι. Θα το λάβουν υπόψη η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και ο Σπίρτζης; Το βρίσκω χλωμό. Το πιο αποτελεσματικό όπλο, κατά την άποψη μου, είναι η νομική οδός. Δηλαδή, να προσφύγουν οι φορείς, μαζί και το Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στη Δικαιοσύνη και να «μπλοκάρουν» την εκτέλεση του έργου, έως ότου αρχίσει η εφαρμογή των αναλογικών διοδίων.
  • Πάντως, η κίνηση του προέδρου του Τ.Ε.Ι., την οποία ανακοίνωσε σε ξεχωριστή συνέντευξη Τύπου, έδειξε πως το «μέτωπο αγώνα» δεν είναι αρραγές. Ορισμένοι «κυνηγούν» την προσωπική δόξα.
  • Υ.Γ. «Με τα ηφαίστεια δεν ανάβουν πυρκαγιές, αλλά με τη σπίθα», δήλωσε ο Παππα(φλέσσας)!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ