• Θα διαφωνήσουμε με την άποψη του Βαγγέλη Παππά, υποψηφίου δημάρχου Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», ότι τα κόμματα εξουσίας και συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία «πόλωσαν» το κλίμα και η πόλωση επηρέασε τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές σε τοπικό επίπεδο. «Υπήρχε μεγάλη πόλωση από τη Νέα Δημοκρατία. Όταν βλέπω δημάρχους να βγαίνουν από το κόμμα από την πρώτη Κυριακή (σ.σ. Φίλιππος Αναστασιάδης, Σάββας Μιχαηλίδης), καταλαβαίνετε ότι οι δέκα μονάδες που ήθελαν κάποιοι να στείλουν το πολιτικό τους μήνυμα, αυτό επηρέασε όλες τις εκλογές και ευνόησε την δήμαρχο (σ.σ. Δήμητρα Τσανάκα), που είχε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και όλοι συμπιεστήκαμε στην προσωπική ψήφο που κερδήθηκε μέσα από το πρόγραμμά μας», δήλωσε.
  • Προφανώς, ο Βαγγέλης Παππάς αποδίδει τη νίκη του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο» της Δ. Τσανάκα, αποκλειστικά στην επιτυχή κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, ενώ τα ποσοστά που πήραν οι υπόλοιποι συνδυασμοί στον έντιμο αγώνα που έκαναν οι υποψήφιοι τους.
  • Η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές έλαβε στον Δήμο Καβάλας ποσοστό 32,72% και 11.443 ψήφους, ενώ ο συνδυασμός «Ανάσα για τον Δήμο» ποσοστό 28,78% και 10.010 ψήφους. Δηλαδή, το ποσοστό της «εκλεκτής» υποψήφιας δημάρχου, ήταν χαμηλότερο κατά 4 μονάδες από εκείνο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει, ότι οι Καβαλιώτες στις εκλογές της αυτοδιοίκησης, δεν επέλεξαν συνδυασμό με μοναδικό κριτήριο τη στήριξη που έχει από κάποιο πολιτικό χώρο.
  • Το δεύτερο στοιχείο και πιο χαρακτηριστικό, είναι το αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές στο Νομό Καβάλας. Αν ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας είχε κινητοποιηθεί, για να στείλει πολιτικό μήνυμα, ο υποψήφιος με το χρίσμα του κόμματος, Χρήστος Μέτιος, θα θριάμβευε και στους πέντε Νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Όμως, στο Νομό Καβάλας ηττήθηκε με μεγάλη διαφορά (12,67 μονάδες) από τον Χριστόδουλο Τοψίδη.
  • Με τις 4 μονάδες που «έχασε» ο συνδυασμός «Ανάσα για τον Δήμο», σε σχέση με το ποσοστό που έλαβε η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές στον Δήμο Καβάλας, θα μπορούσε κάλλιστα να κερδίσει μία επιπλέον έδρα και να φτάσει στις 13. Ας αναζητήσουν αλλού τα αίτια, που δεν κατάφεραν να πετύχουν καλύτερα εκλογικά ποσοστά, οι επικεφαλής των υπόλοιπων συνδυασμών. Κάνοντας, καταρχάς, την αυτοκριτική τους.
  • Η Δ. Τσανάκα δεν το «έπαιξε» ποτέ ανεξάρτητη, αδέσμευτη, ακηδεμόνευτη, όπως ορισμένοι συνυποψήφιοι της, δηλώνοντας με εντιμότητα σε ποιο πολιτικό χώρο ανήκει. Ωστόσο, ζήτησε τη στήριξη όλων των Καβαλιωτών και όχι μόνο των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, διότι ο δήμαρχος δεν είναι… πρωθυπουργός! Και κάτι ακόμα. Η Νέα Δημοκρατία, με τη διαφορά των δέκα μονάδων από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν έστειλε κανένα πολιτικό μήνυμα. Το πολιτικό μήνυμα έστειλαν οι πολίτες στην κυβέρνηση. Το έστειλαν με το δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2015, με τα μαζικά συλλαλητήρια κατά της «συμφωνίας» των Πρεσπών το περασμένο καλοκαίρι, αλλά οι κυβερνώντες το αγνόησαν. Έτσι, στην πρώτη ευκαιρία, χρησιμοποίησαν το μεγαλύτερο «όπλο» που έχουν στη Δημοκρατία, τη ψήφο τους, για να διαμαρτυρηθούν, πάλι και να αποδοκιμάσουν την αλαζονεία της εξουσίας. Να είναι βέβαιοι οι κυβερνώντες, ότι θα έχουμε επανάληψη του σκηνικού των ευρωεκλογών και στις εθνικές εκλογές σε μερικές εβδομάδες. Τότε, το μήνυμα θα είναι εκκωφαντικό!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ