• Το κλείσιμο των ταμείων (στη δημοτική αγορά) αποδείχτηκε εσφαλμένη απόφαση, για την ρευστότητα στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας. Το παραδέχτηκε και ο πρόεδρος της επιχείρησης, Απόστολος Χρόνης, ο οποίος δήλωσε ότι: «Τα ταμεία έχουν ανοίξει, υπάρχει ροή του κόσμου για να πληρώσουν λογαριασμούς. Δεν αρκεί βέβαια, για να καλύψει το κενό του προηγούμενου διαστήματος. Δεν θα καλύψει ούτε τα λειτουργικά έξοδα του μήνα».
  • Καρντάσι πρόεδρε, είναι άλλο πράγμα τα ταμεία να λειτουργούν και ο κόσμος να μην προσέρχεται για να πληρώσει τους λογαριασμούς και άλλο να είναι κλειστά με απόφαση της διοίκησης της επιχείρησης. Η ροή (προσέλευσης και πληρωμών), όπως είπες, αποκαθίσταται, αν και δεν έπρεπε να διακοπεί.
  • Μπορεί τα πράγματα να μην ήταν νορμάλ, εσύ μήπως περίμενες την περίοδο της πανδημίας να υπάρχει κανονικότητα στις πληρωμές των λογαριασμών, αλλά τα χρήματα που έβαζε στο ταμείο η επιχείρηση, θα της εξασφάλιζαν μία καλή ρευστότητα.
  • Εάν περιμένεις, μετά από το διάστημα που ήταν κλειστά τα ταμεία, να λύσεις το οικονομικό πρόβλημα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., πρέπει να μας θεωρείς χαζούς! Πως θα καλύψεις τα λειτουργικά έξοδα μόνο από τις πληρωμές των λογαριασμών; Εάν δεν πάρεις τα 275 χιλιάρικα που οφείλει το νοσοκομείο Καβάλας κι αν δεν μαζέψεις κάποια ποσά από τους λεγόμενους μεγα-οφειλέτες, δεν πρόκειται να «νοικοκυρέψεις», ποτέ, τα οικονομικά της επιχείρησης.
  • Όσον αφορά τα χρήματα από τους τόκους, βρείτε έναν τρόπο με τη διοίκηση του νοσοκομείου να τα διασφαλίσετε κι ας μην πληρωθούν αμέσως. Πάρε τα 275 χιλιάρικα, αν μπορεί να τα δώσει το νοσοκομείο κι όταν επανέλθουμε στην οικονομικά κανονικότητα, ζήτησε και τους τόκους.
  • Έτσι, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα «ανασάνει» και θα δεις ότι το «δάνειο» δεν χρειαζόταν, αλλά ήταν μία απόφαση για ψυχολογικούς λόγους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ