Συνεδρίασε, την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024, υπό την προεδρεία του δημάρχου, Ελευθέριου Κυριακίδη, το τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου, για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Στην συνεδρίαση παρέστησαν: ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, η προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Καβάλας, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου, η διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Θάσου, ο εκπρόσωπος της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας και ο δασάρχης Θάσου. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων: ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας και Θάσου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου και εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Θάσου, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης, οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιριών Α.Ν.Ε.Θ. και Α.Ν.Ε.Κ., εκπρόσωποι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης-Παράρτημα Καβάλας και του Συλλόγου Πυρασφάλειας Ποταμιάς.

Έγινε αναλυτική συζήτηση για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, την ετοιμότητα και τις δυνατότητες των εμπλεκόμενων φορέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, αλλά και για τις δυνατότητες βελτίωσης της αγαστής συνεργασίας στην αντιπυρική περίοδο.

Ο δήμαρχος Θάσου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Θάσου και όλων των συναρμόδιων φορέων για την αντιπυρική προστασία της Θάσου, ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι άριστη και διαρκής. Ο Δήμος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εργάζεται συνεχώς καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, για την αντιπυρική θωράκιση της Θάσου και την διαφύλαξη του σπάνιου φυσικού πλούτου που διαθέτει, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών του. Φέτος, αρχίζει η αντιπυρική περίοδος για την Θάσο με τον καθαρισμό των αντιπυρικών ζωνών και την βατότητα του δημοτικού δασικού οδικού δικτύου στην καλύτερη κατάσταση μετά από πολλά έτη, λόγω της ολοκλήρωσης των δύο μεγάλων έργων από τον Δήμο συνολικής δαπάνης περίπου, ενός εκατομμυρίου διακοσίων εβδομήντα επτά χιλιάδων ευρώ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ