Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τέσσερις κλοπές δικύκλων, που διαπράχθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2015 στην πόλη της Καβάλας. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών, ηλικίας 18, 18, 17, 17, 17 και 15 ετών, για τα αδικήματα της κλοπής, αποδοχής, διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Από την έρευνα προέκυψε, ότι δύο από τους δράστες, ηλικίας 18 και 17 ετών, ενεργώντας, είτε από κοινού, είτε ο καθένας μόνος του, αφαίρεσαν τέσσερα δίκυκλα (δύο μοτοσυκλέτες και δύο μοτοποδήλατα). Ακολούθως, δύο από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα τα διέθεσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, στον άλλο 18χρονο και τον 15χρονο. Στη συνέχεια, ο 18χρονος πούλησε στο δεύτερο 17χρονο το ένα από τα παραπάνω δίκυκλα, ενώ αυτός με τη σειρά του διέθεσε, έναντι αμοιβής, τον κινητήρα του δικύκλου στον τρίτο 17χρονο.
Στη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν δύο από τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, ένας κινητήρας μοτοσυκλέτας και ένας σκελετός μοτοποδηλάτου, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Κατά τον εντοπισμό των αφαιρεθέντων δικύκλων, του κινητήρα και του σκελετού, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν αλλοιώσει (αποσβέσει) τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα από αυτά.
Η δικογραφία θα αποσταλεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ