Δύο-τρεις κατοχές της μπάλας περισσότερες, δύο-τρεις κακές επιλογές και ένα-δύο μεγάλα σουτ, έχουν κρίνει πολλά παιχνίδια καλαθοσφαίρισης, με τον χαρακτήρα ντέρμπι, στο παρελθόν. Το παιχνίδι μεταξύ της Καβάλα B.C. και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που διεξήχθη στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου” το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017, ήταν ένα ακόμα από αυτά τα παιχνίδια.

Η ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, χωρίς να είναι καλύτερη, κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη εκτός έδρας, με σκορ 65-67, αφού την έφερε ισόβαθμη στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, μετά την ήττα που υπέστη ο Πανιώνιος από τον Φάρο Κερατσινίου. Έτσι, η διεκδίκηση της 1ης θέσης, που οδηγεί απευθείας στην Α1 εθνική κατηγορία, απέκτησε μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Καβάλα B.C. έκανε άλλο ένα πολύ καλά “διαβασμένο” παιχνίδι αμυντικά, αλλά ο Ηρακλής Θ. κατάφερε να την κρατήσει χαμηλά στο σκορ και να εκμεταλλευτεί την εμπειρία ορισμένων παικτών του, όπως ο Γιάννης Γκαγκαλούδης, που έχουν παίξει “άπειρα” τέτοια παιχνίδια στην καριέρα τους. Μπορεί ο Λιθουανός, Ρονάλντας Ρουτκάουσκας, να ήταν ο πρώτος σκόρερ για τη φιλοξενούμενη ομάδα, με 25 πόντους, όμως οφείλει να πει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Γιάννη Γκαγκαλούδη, γιατί τον έκανε “μάγκα” σε ένα ακόμα παιχνίδι. Οι περισσότερες, αν όχι όλες, τελικές πάσες του “Γκάγκα” (σ.σ. οκτώ στο σύνολο), είχαν αποδέκτη τον Λιθουανό σέντερ μέσα στο “ζωγραφιστό”, ο οποίος αξιοποίησε όλα τα miss match και σκόραρε εύκολα lay ups, ακόμα και “γκολ φάουλ”.

Από την αρχή της 1ης περιόδου, η στόχευση της ομάδας του Ηρακλή Θ. στην επίθεση ήταν διπλή. Καταρχάς, να εκμεταλλευτεί το post up παιχνίδι του Βασίλη Αγγελακόπουλου, ο οποίος εκτός από πόντους κοντά στο καλάθι, μπορεί επίσης να “διαβάσει” την αντίπαλη άμυνα και να βρει την πάσα μέσα στη ρακέτα, ή τον συμπαίκτη του στην περιφέρεια για ελεύθερο μακρινό σουτ. Το δεύτερο ήταν δύσκολο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης που έδειξαν οι παίκτες της Καβάλα B.C. στην περιφερειακή άμυνα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο κατεξοχήν σουτέρ του Ηρακλή Θ., Μιχάλης Γιαννακίδης, που είχε 5/6 τρίποντα στο παιχνίδι του α΄ γύρου του πρωταθλήματος στο “Ιβανόφειο” κλειστό γυμναστήριο και ήταν ο “καταλύτης”, για να μπορέσει ο “Ηρακλής” να “ανοίξει” τη διαφορά στο σκορ, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Απριλίου 2017 στην Καλαμίτσα, δεν πήρε ούτε μία προσπάθεια έξω από τη γραμμή των 6,75μ.! Επίσης, οι: Γκαγκαλούδης, Τότσιος, Καλαϊτζίδης και Αγγελακόπουλος, είχαν μαζί 4/14 τρίποντα.

Η δεύτερη επιλογή στην επίθεση, ήταν το παιχνίδι pick n roll με τον Ρ. Ρουτκάουσκας και με δημιουργούς τους: Γκαγκαλούδη και Τότσιο, οι οποίοι είναι εξαιρετικοί και στα ντράιβ (διεισδήσεις μέχρι το καλάθι). Στην άμυνα, η εντολή του Βαγγέλη Αλεξανδρή ήταν να μην “τρέξει” η Καβάλα B.C. στο “ανοιχτό γήπεδο και να ασκηθεί πίεση στους γκαρντ που δημιουργούν το παιχνίδι της (Μάζουρτσακ, Ερεβμπενάζιε). Η ομάδα της Καβάλας είχε 2/4 αιφνιδιασμούς. Κι αυτό που την κράτησε μέσα στη διεκδίκηση της νίκης, έως τα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, ήταν τα εύστοχα σουτ τριών πόντων (13 στο σύνολο).

Στις δύο περιόδους, μάλιστα, που σκόραρε συνεχόμενα τρίποντα ξεπέρασε τους είκοσι πόντους (1η περίοδος: 23 πόντοι με 5 τρίποντα, 2η περίοδος: 10 πόντοι με 1 τρίποντο, 3η περίοδος: 21 πόντοι με 5 τρίποντα, 4η περίοδος: 11 πόντοι με 2 τρίποντα). Η διαφορά της με τον Ηρακλή Θ. στα δίποντα και στις ελεύθερες βολές ήταν σημαντική (6 εύστοχες ελεύθερες βολές η Καβάλα B.C.-13 εύστοχες ο Ηρακλής Θ., 10 δίποντα η Καβάλα B.C.-21 δίποντα ο Ηρακλής Θ.). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε και 15 επιθετικά ριμπάουντ, που είναι πολύτιμα σε ένα παιχνίδι με “κλειστό” σκορ, από την αρχή έως τη λήξη του.

Η Καβάλα B.C. οφείλει να ξεχάσει το παιχνίδι αυτό, να ανασυνταχθεί και να ταξιδέψει την Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 στη Λάρισα, για να κατακτήσει τη νίκη επί του Γυμναστικού Συλλόγου Λαρισαίων 1928, με την οποία θα διασφαλίσει την αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού στη Β΄ εθνική κατηγορία. Το σκορ ανά περίοδο του παιχνιδιού ήταν: 23-19, 10-15, 21-22, 11-11 και οι συνθέσεις των ομάδων οι ακόλουθες:

Καβάλα B.C. (Νίκος Πενταζίδης προπονητής)

Ερεβμπενάζιε 18(5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 6 τελικές πάσες), Κελαϊδής 4, Μάζουρτσακ 11(3 τρ., 7 ριμπάουντ, 4 τελικές πάσες), Σαββίδης, Κυριακού, Κουμλέλης 4, Γκέλιος 14(4 τρ., 7 ριμπάουντ, 3 τελικές πάσες), Μούκας 5(1 τρ., 7 ριμπάουντ), Σκλήβας 9(3 κοψίματα).

Ηρακλής Θ. (Βαγγέλης Αλεξανδρής προπονητής)

Αγγελακόπουλος 4, Γιαννακίδης, Τότσιος 10, Δέσπος, Χρυσόπουλος 4, Γκαγκαλούδης 16(3 τρ., σε 36 λεπτά συμμετοχής!), Ρουτκάουσκας 25, Χείλαρης 5, Καλαϊτζίδης 3(1 τρ.).

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού, η Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Κ.Α.Ε.) Καβάλα B.C. τίμησε τους: Βαγγέλη Αλεξανδρή, Γιάννη Γκαγκαλούδη, Δημήτρη Καλαϊτζίδη, Βασίλη Αγγελακόπουλο, Κώστα Τότσιο, Μιχάλη Γιαννακίδη, για την προσφορά τους στο σύλλογο. Στα άλλα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Φάρος Κερατσινίου-Πανιώνιος 84-65, Αίολος Αστακού-Ψυχικό 80-71, Μαχητές Δόξας Πεύκων-Παγκράτι 98-48, Α.Ε. Λάρισας-Ηράκλειο 81-73, Αμύντας-Εθνικός Πειραιώς 92-77, Χολαργός-Δούκας 70-71, Αρκαδικός Τρίπολης-Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 81-71.

Η βαθμολογία

Πανιώνιος 47, Ηρακλής Θεσσαλονίκης 47, Δούκας 46, Φάρος Κερατσινίου 44, Αίολος Αστακού 40, Εθνικός Πειραιώς 38, Ψυχικό 38, Χολαργός 38, Α.Ε. Λάρισας 37, Αμύντας 37, Αρκαδικός Τρίπολης 34, Μαχητές Δόξας Πεύκων 34, Καβάλα B.C. 32, Ηράκλειο 31, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 30, Παγκράτι 27.

Η ερχόμενη αγωνιστική ημέρα (Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017)

Γ.Σ. Λαρισαίων 1928-Καβάλα B.C., Παγκράτι-Αίολος Αστακού, Ηράκλειο-Μαχητές Δόξας Πεύκων, Ηρακλής Θ.-Α.Ε. Λάρισας, Ψυχικό-Φάρος Κερατσινίου, Πανιώνιος-Αμύντας, Εθνικός Πειραιώς-Χολαργός, Δούκας-Αρκαδικός Τρίπολης.

Α.Ο. “Καβάλα” και Α.Ο. Αμυγδαλεώνα πήραν όλους τους τίτλους της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. στην πετοσφαίριση γυναικών

Οι ομάδες της Καβάλας στη γυναικεία πετοσφαίριση “σκούπισαν” όλους τους τίτλους της αγωνιστικής περιόδου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις γυναίκες, ο Α.Ο. “Καβάλα” αναδείχτηκε πρωταθλητής και στις κορασίδες, σημειώνοντας δύο νίκες με σκορ 3-0 σετ, σε ισάριθμα παιχνίδια του final four, που διεξήχθη το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 στην Ξάνθη. Στον ημιτελικό αντιμετώπισε την Α.Ε. Κομοτηνής και στον τελικό αγώνα, όπως και πριν μερικές ημέρες στο final four της ανατολικής Μακεδονίας, τον Α.Ο. Αμυγδαλεώνα, που νίκησε τις Αμαζόνες Μαΐστρου με 3-2 σετ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον Α.Ο. Αμυγδαλεώνα, που εκτός από τη συμμετοχή στον τελικό των κορασίδων, κατέκτησε τον τίτλο στο πρωτάθλημα των νεανίδων. Έτσι, ο Α.Ο. “Καβάλα” και ο Α.Ο. Αμυγδαλεώνα, θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελική φάση των πανελληνίων πρωταθλημάτων κορασίδων και νεανίδων, αντίστοιχα, ενώ η ομάδα γυναικών του Α.Ο. “Καβάλα” θα δώσει παιχνίδι μπαράζ για την άνοδο στην Α2 εθνική κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ