“Αγκομαχώντας” η Ε.Κ. Καβάλας ηττήθηκε στο Αγρίνιο

0

Την 5η ήττα στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής κατηγορίας υπέστη το απόγευμα της Κυριακής 22 Απριλίου 2018 στο Αγρίνιο η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας. Από το αποτέλεσμα, 66-62, γίνεται αντιληπτό ότι, η γηπεδούχος ομάδα αξιοποίησε το μεγάλο “όπλο” της, που είναι η άμυνα και συγχρόνως τη δυνατή έδρα της, για να φτάσει στη νίκη και να στοχεύσει στην κατάληψη μιας υψηλότερης θέσης στην τελική βαθμολογία.

Η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας, παρά την ήττα, παρέμεινε στη 2η θέση, ωστόσο πρέπει να ξεπεράσει γρήγορα την παρατεταμένη αγωνιστική κάμψη που διανύει, γιατί τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια είναι ακόμα πιο δύσκολα. Πλέον, η νίκη επί του Κολεγίου Θεσσαλονίκης Ανατόλια, την ερχόμενη Κυριακή 29 Απριλίου 2018 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, είναι επιτακτική ανάγκη ώστε να μην εμπλακεί σε περιπέτεια, καθώς το πρωτάθλημα βαίνει προς την “τελική ευθεία”.

Πάντως, μας προκαλεί προβληματισμό η έλλειψη σταθερότητας στην απόδοση της Ε.Κ. Καβάλας, διότι δεν έχει απουσίες παικτών, πλην της μόνιμης (και σημαντικής) του Χάρη Πλιούκα, ώστε να επηρεαστεί ο ρυθμός του παιχνιδιού της. Κατά την άποψη μας και από την εικόνα που έδειξε στα προηγούμενα εντός έδρας παιχνίδια, δείχνει μία “κόπωση”, την οποία κατάφερε να ξεπεράσει και να πάρει τις νίκες, χάρη στην ποιότητα ορισμένων παικτών και την ομαδική ανωτερότητα έναντι υποδεέστερων αντιπάλων ομάδων. Όμως, απέναντι σε πιο ανταγωνιστικές ομάδες, όπως είναι η ομάδα του Αγρίνιου, δεν ήταν αρκετή η ποιότητα αυτή, για να σκοράρει (πολύ) περισσότερους από εξήντα δύο πόντους.

Έχουμε την αίσθηση, ότι μία αιτία της “κόπωσης” μπορεί να είναι, πως η Ε.Κ. Καβάλας δεν είναι πολύ καλά γυμνασμένη ομάδα. Έτσι εξηγούνται οι συχνοί τραυματισμοί παικτών, εκ των οποίων μερικοί ήταν σοβαροί και η απουσία σταθερού αγωνιστικού ρυθμού (στην άμυνα και στην επίθεση) επί σαράντα λεπτά. Ευχόμαστε στις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες που υπολείπονται, να μη φτάσει “αγκομαχώντας” να κόψει πρώτη το νήμα στον τερματισμό.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος ήταν τα εξής: Αγρίνιο-Ε.Κ. Καβάλας 66-62, Φάρσαλα-Χαρίλαος Τρικούπης 62-80, Στρατώνι-Χαλκηδόνα 69-73, Ασπίδα Ξάνθης-Γέφυρα 53-67, Ερμής Λαγκαδά-Ευρώπη Πευκοχωρίου 59-64, Μαχητές Πειραματικού Πεύκων-Ελίμεια Κοζάνης 79-72, Ανατόλια-Τιτάνες Παλαμά 104-78.

Η βαθμολογία του βορείου ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Χαρίλαος Τρικούπης 45, Ε.Κ. Καβάλας 43, Ευρώπη Πευκοχωρίου 42, Ίκαροι Σερρών 41, Ανατόλια 40, Στρατώνι 39, Αγρίνιο 38, Ερμής Λαγκαδά 36, Φάρσαλα 36, Μαχητές Πειραματικού Πεύκων 35, Χαλκηδόνα 33, Γέφυρα 33, Ασπίδα Ξάνθης 31, Ελίμεια Κοζάνης 29, Τιτάνες Παλαμά 25.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ