Σε συνέχεια των συσκέψεων και των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν, οι οποίες αφορούσαν στην καθυστέρηση διεκπεραίωσης πολεοδομικών υποθέσεων, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 συνάντηση στο γραφείο της δημάρχου Καβάλας. Συμμετείχαν: η δήμαρχος, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη, ο πρόεδρος το Τ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας του Τ.Ε.Ε. Α.Μ. Απόστολος Παυλίδης και ο διευθυντής Υ.ΔΟΜ. Καβάλας Μιχάλης Φλώρος. «Σε μία προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης, έγινε αναλυτική και εμπεριστατωμένη συζήτηση των δυσκολιών (καθυστερήσεις έκδοσης αδειών, υποστελέχωση Υπηρεσίας δόμησης, νέο νομοθετικό πλαίσιο, κ.λπ.), που αναμφίβολα απασχολούν όλους, τεχνικό κόσμο, Υπηρεσίες και βεβαίως τον πολίτη. Συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο άμεσων ενεργειών για την αντιμετώπισή τους, ώστε:

-Να δοθεί λύση στο φλέγoν ζήτημα της χορήγησης βεβαίωσης  όρων δόμησης από τον Δήμο Θάσου.

-Να συναφθεί προγραμματική σύμβαση, με καταρχήν συμμετοχή του Δήμου Καβάλας και το Τ.Ε.Ε. Α.Μ. Αντικείμενό της θα είναι η διεξαγωγή έρευνας, για την καταγραφή κοινών και επαναλαμβανόμενων ελλείψεων υποβαλλόμενων φακέλων στις Υ.ΔΟΜ. του Νομού, για τη χορήγηση άδειας δόμησης, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου.

-Υλοποιηθούν από κοινού συντονισμένες προσπάθειες του Τ.Ε.Ε. Α.Μ. και του Δήμου Καβάλας, για την επίλυση νομοθετικών κενών, που θα επιτρέψουν τον έλεγχο αδειών από άλλες Υ.ΔΟΜ., έως την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την ελάχιστη στελέχωση των Υπηρεσιών», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ