Συνδυασμός «Ανάσα για τον Δήμο»: «Το δημοτικό λιμενικό γραφείο ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2019»!

0

Ο συνδυασμός «Ανάσα για τον Δήμο», με επικεφαλής την Δήμητρα Τσανάκα, σχολιάζει τις πρόσφατες ανακοινώσεις της δημοτικής Αρχής του Δήμου Καβάλας, για τα θέματα της ίδρυσης δημοτικού λιμενικού γραφείου και της αξιοποίησης του παλιού νοσοκομείου. Στο δελτίο Τύπου που ακολουθεί αναφέρονται τα εξής: «Η δημοτική μας παράταξη χαιρετίζει , όχι βεβαίως τη σύσταση του δημοτικού λιμενικού γραφείου Καβάλας, καθόσον αυτό έχει ήδη συσταθεί, αλλά την ενεργοποίηση, επιτέλους, της δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση αυτή. Θυμίζουμε ότι, το δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας, επί διοικήσεως μας, με την υπ’ αρ. 194/15-4-2019 απόφαση του, ίδρυσε το δημοτικό λιμενικό γραφείο Καβάλας ως αυτοτελή Υπηρεσία του Δήμου μας, με σκοπό τη διαχείριση των λιμενίσκων Σφαγείων, Καρνάγιου, Νέας Καρβάλης και Καλαμίτσας, προνοώντας, μάλιστα, να λάβει και σχετική δήλωση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας περί μη αρμοδιότητας του.

Ενημερώσαμε, μάλιστα, τη σημερινή διοίκηση, για τη σημασία του ζητήματος αυτού και την υποχρέωση εντός 2 ετών από της συστάσεως του για τον καθορισμό ζωνών λιμένος, ενώ έκτοτε, επανειλημμένως, η επικεφαλής της παρατάξεως μας και πρώην δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, έχει θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια, στην υλοποίηση ενός μεγάλου αναπτυξιακού έργου που κληροδοτήσαμε στην επόμενη διοίκηση.

Ελπίζουμε η ανακοίνωση του Δήμου, η οποία τίποτα βεβαίως δεν έχει να προσθέσει στα όσα μέχρι την ημέρα παράδοσης της διοικήσεως είχαν υλοποιηθεί, να σηματοδοτεί, τουλάχιστον, την απαρχή μιας πιο ενεργής στάσεως απέναντι στο μεγάλο αυτό θέμα για τον Δήμο μας.

Το ίδιο ελπίζουμε και για το θέμα αξιοποίησης του παλαιού νοσοκομείου, καθώς, δυστυχώς, το θέμα αυτό ξαναγυρνά σε επίπεδο νομικών Υπηρεσιών Δήμου και Υπουργείου Οικονομικών, στάδιο το οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί επί των ημερών μας, καθώς η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου είχε ήδη εγκρίνει την προτεινόμενη λύση του μνημονίου εκμετάλλευσης. Τα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης στο θέμα των επενδύσεων, μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε, πως αυτή τη φορά το Υπουργείο Οικονομικών, θα δει με ευρύτερο πνεύμα το συμφέρον και των δύο πλευρών και θα προχωρήσει, επιτέλους, στην πολιτική απόφαση, που τουλάχιστον τέσσερα χρόνια αναμένει η κοινωνία της Καβάλας».


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.