Έπειτα από διακοπή διάρκειας ενός μηνός, περίπου, το παιχνίδι μεταξύ του Αθλητικού Ομίλου “Καβάλα” και του Απόλλωνα Παραλιμνίου, το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019 στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”, έμοιαζε με παιχνίδι “πρεμιέρας” του πρωταθλήματος. Κι όπως λένε οι γνώστες του αθλήματος του ποδοσφαίρου, τα παιχνίδια στις “πρεμιέρες” κρύβουν “παγίδες”, κυρίως για τις ομάδες που είναι γηπεδούχες.

Εκ προοιμίου, λοιπόν, το παιχνίδι είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας για την ομάδα της Καβάλας. Στις παραμέτρους που έκαναν το έργο της ακόμα πιο δύσκολο, ήταν, ακόμα, η αγωνιστική πειθαρχία και η ποιότητα της ομάδας του Παραλιμνίου. Μπορεί ο “Απόλλων” να μην κάνει την πορεία που τον ανέδειξε πρωταθλητή την προηγούμενη περίοδο (2017-2018), ωστόσο παραμένει μία πολύ υπολογίσιμη αντίπαλος ομάδα.

Ο Α.Ο.Κ. εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του στο α΄ ημίχρονο, κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 39ο λεπτό, μ’ ένα ωραίο σε εκτέλεση τέρμα του Σβεν Γιαϊτσίνοβιτς και παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στην μεσαία γραμμή, με τις στοχευμένες αλλαγές ποδοσφαιριστών που έκανε ο Παύλος Δερμιτζάκης, κατάφερε να κράτησει ανέπαφη την εστία του Γιώργου Δήμιζα για δωδεκάτο από τα δεκατρία παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε! Συγχρόνως, σημείωσε την όγδοη συνεχόμενη νίκη και παρέμεινε στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο Π. Δερμιτζάκης δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, αλλά όχι από την εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο. Συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του, γιατί διαχειρίστηκαν πολύ καλά τα προβλήματα λόγω της ελλιπούς προετοιμασίας, της πολυήμερης αγωνιστικής απραξίας, των απουσιών σημαντικών συμπαικτών τους, της ποιότητας της αντίπαλης ομάδας και, βεβαίως, της πίεσης για το νικηφόρο αποτέλεσμα. Πράγματι, ο Α.Ο.Κ. έδειξε υπομονή στο παιχνίδι και με τη βοήθεια της τύχης πήρε τη νίκη που ήθελε, την οποία ο Π. Δερμιτζάκης αφιέρωσε στον Θανάση Μαγγίρη, έναν εργάτη του τμήματος ποδοσφαίρου του συλλόγου. “Η νίκη αυτή, μας βάζει πάλι σε ρυθμό πρωταθλήματος. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με αγάπη και σύνεση. Μακάρι το 2019, να πετύχουμε τον υψηλό στόχο που βάλαμε”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο συνάδελφος του, Παύλος Δημητρίου, του Απόλλωνα Παραλιμνίου, συνεχάρη κι αυτός τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του, γιατί προσπάθησαν στο β΄ ημίχρονο να ισοφαρίσουν, με αριθμητικό μειονέκτημα, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, όπως χαρακτήρισε τον Α.Ο.Κ. “Κρατάμε την εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο και συνεχίζουμε με διαφορετική φιλοσοφία. Θέλω να συγχαρώ την ομάδα της Καβάλας για τη νίκη και να ευχηθώ να πανηγυρίσει την άνοδο”, δήλωσε ο gentleman προπονητής του Παραλιμνίου. Είναι ευτυχία, θεωρούμε, να υπηρετούν το ελληνικό ποδόσφαιρο τέτοιοι χαρακτήρες και προπονητές.

Ο Α.Ο.Κ. αγωνίστηκε με τους: Δήμιζα, Μπλιο, Λυμπεράκη, Τουμανίδη, Κασμερίδη, Παπαδόπουλο, Ψάλτη, Γεμιστό, Τσούτση, Μαρκόπουλο (σ.σ. έδωσε την τελική πάσα στον σκόρερ κι έδειξε πόσο πολύτιμος είναι στο παιχνίδι της ομάδας, ακόμα κι όταν δεν σκοράρει), Γιαϊτσίνοβιτς και: Θωμαΐδη, Τόσκα, Αδαμάκη, Βαλαβανόπουλο (ως αλλαγές).

Στα άλλα παιχνίδια της 14ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νέστος Χρυσούπολης-Αλέξανδρος Κιλκίς 2-0, Ασπίδα Ξάνθης-Κεραυνός Πέρνης 0-3, Ορφέας Ξάνθης-Αετός Οφρυνίου 1-2, Π.Α.Ο. Κοσμίου-Εθνικός Σιδηροκάστρου 2-2, Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Άρης Αβάτου 1-2. Το παιχνίδι Α.Ε. Καλαμπακίου-Πανσερραϊκός θα διεξαχθεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.

Η βαθμολογία του ομίλου έχει ως εξής: Νέστος Χρυσούπολης 33, Καβάλα 32, Αετός Οφρυνίου 25, Κεραυνός Πέρνης 22, Άρης Αβάτου 22, Ορφέας Ξάνθης 20, Πανσερραϊκός 19, Αλέξανδρος Κιλκίς 17, Απόλλων Παραλιμνίου 17, Ασπίδα Ξάνθης 10, Εθνικός Αλεξανδρούπολης 9, Εθνικός Σιδηροκάστρου 9, Α.Ε. Καλαμπακίου 8, Π.Α.Ο. Κοσμίου 8.

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Κεραυνός Πέρνης-Καβάλα, Α.Ε. Καλαμπακίου-Νέστος Χρυσούπολης, Αετός Οφρυνίου-Π.Α.Ο. Κοσμίου, Απόλλων Παραλιμνίου-Εθνικός Σιδηροκάστρου, Άρης Αβάτου-Ασπίδα Ξάνθης, Αλέξανδρος Κιλκίς-Ορφέας Ξάνθης, Πανσερραϊκός-Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ