OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επεισοδιακή ήταν η πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν στην Αθήνα οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας, που ζητούν τη μονιμοποίηση, ή την ανανέωση των συμβάσεών τους. Η θητεία τους άρχισε στις 10 Φεβρουαρίου 2012 και λήγει αυτές τις ημέρες, ενώ δεν ψηφίστηκε, ακόμα, η νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση της εκκρεμότητας. Να σημειώσουμε, ότι την μονιμοποίηση διεκδικούν οι μισοί, περίπου, από τους τέσσερις χιλιάδες πυροσβέστες, ενώ οι υπόλοιποι, που έχουν ηλικία άνω των 45 ετών, ζητούν να ανανεώνονται οι συμβάσεις έως ότου συνταξιοδοτηθούν.

Οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας αποτελούν το 1/3, περίπου, της συνολικής δύναμης του Πυροσβεστικού Σώματος και προσφέρουν σημαντική υπηρεσία, ιδιαίτερα το καλοκαίρι στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι γύρω στα διακόσια άτομα και στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας τριάντα.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν διαδοχικές συγκεντρώσεις, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, όπου προκλήθηκε ένταση (συγκεντρωμένοι έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου, όταν αστυνομικοί τους απαγόρευσαν την είσοδο στο κτίριο). Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τους διαβεβαίωσε ότι θα κατατεθεί, σύντομα, στη Βουλή διάταξη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε ανακοίνωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η οποία αναφέρει τα εξής: «Συνεχίζουμε τη διαδικασία ένταξης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό. Για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι τη μονιμοποίηση, θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τη σύμφωνη γνώμη των Υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ