OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • Ο Makis έχει την τιμητική του αυτές τις ημέρας, αφού έκανε επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του στις δημοτικές εκλογές της άνοιξης του 2019, στον ίδιο χώρο που πρωτοανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει τη δημαρχία στον Δήμο Καβάλας το 2013. Δηλαδή, δίπλα στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων.
  • Με τον «αέρα» του εν δυνάμει δημάρχου Καβάλας, παρουσίασε και τους πρώτους πενήντα (σ.σ. να τους εκατοστίσει) υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο που θα ηγηθεί.
  • Η ομιλία του, καρντάσια, μου θύμισε περασμένες εποχές της κεντρικής πολιτικής σκηνής και την «ξύλινη γλώσσα» που κυριαρχούσε και, δυστυχώς, κυριαρχεί ακόμα στον πολιτικό λόγο.
  • Δηλαδή, εντυπωσιακά λόγια χωρίς ουσία και «συνθήματα», όπως: «Θα διοικήσουμε τον Δήμο Καβάλας με «κοινωνικό συμβόλαιο», που μου έφερε στο μυαλό το «κοινωνικό συμβόλαιο» του Γιωργάκη (Παπανδρέου).
  • Έτσι, Makis καρντάσι, δεν θα «αλλάξει σελίδα» ο Δήμος Καβάλας. Οι Καβαλιώτες αλλάζουν δημάρχους, αλλά δεν βλέπουν αλλαγή στον τόπο τους. Πρέπει κάποιος, επιτέλους, να «σηκώσει τα μανίκια» και να δουλέψει. Δεν θα διορθωθούν όλα από τη μία ημέρα στην άλλη, εκτός κι αν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν το «μαγικό ραβδί».
  • «Πάνω στις προτεραιότητες της κοινωνίας «χτίζουμε» τις προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις μας», είπε ο Makis. Ωραία κουβέντα. Όμως, η κοινωνία θέλει ο δήμαρχος να έχει δικές του προτεραιότητες και να τις υλοποιήσει. Γι’ αυτό καλούνται οι δημότες να επιλέξουν στις εκλογές. Αν όλοι οι υποψήφιοι «χτίσουν» τις προγραμματικές θέσεις και δεσμεύσεις τους πάνω στις προτεραιότητες των πολιτών, με ποιο κριτήριο θα επιλέξουν δήμαρχο οι Καβαλιώτες; Με το κριτήριο της εξωτερικής εμφάνισης, της ευφράδεις του λόγου, του χιούμορ κ.ά.
  • Ο πολίτης θέλει να ακούσει από τον κάθε υποψήφιο (δήμαρχο) δύο-τρία πράγματα που σκέφτεται να κάνει, για να λύσει ορισμένα προβλήματα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.
  • Ο κάθε πολίτης έχει τις δικές του προτεραιότητες. Για κάποιον, π.χ., προτεραιότητα είναι το κυκλοφοριακό, ενώ για άλλον η αντικατάσταση του καμένου λαμπτήρα στο φωτιστικό σώμα απέναντι από το σπίτι του. Μπορεί να βγάλει άκρη ο υποψήφιος δήμαρχος;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ