Η δεύτερη εβδομάδα των μουσικών εκδηλώσεων της ενότητας CosmoClassical, του φεστιβάλ Cosmopolis, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στην Μεγάλη Λέσχη. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου 2021, o βραβευμένος Καβαλιώτης συνθέτης, Κωνσταντίνος Χίζαρης (φωτογραφία), με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσίασε με την συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών από την Καβάλα και την ευρύτερη περιφέρεια, επιλεγμένα έργα του, που εκτείνονται σε μία περίοδο 25 ετών, μέσα από ένα μουσικό ταξίδι δέκα έργων για διάφορους σχηματισμούς, από σόλο όργανο έως σύνολο δωματίου. Στην συναυλία συμμετείχαν: ο Κωνσταντίνος Χίζαρης στην σύνθεση, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Φώτης Κουτσοθόδωρος, στην κλασική κιθάρα, η Σοφία Ιερωνύμου, ο Πάρης Τσίρτσης και η Σοφία Παλαιολόγου στο πιάνο, ο Δημήτρης Χατζηκύρκου στο βιολί, η Ρεβέκκα Μελετιάδου στο φλάουτο, ο Ευθύμιος Παπαζωγράφος στο κλαρινέτο, η Βάσω Ζήσου στο τσέλο, η Σοφία Κακουλίδου στα κρουστά, ο Χρύσανθος Γιαννικόπουλος στο βιολί, ο Ευριπίδης Ταρασίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Θοδωρής Χρυσανθίδης στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Μάικ Σιφναίος στο σαξόφωνο.

Η συναυλία αποτέλεσε την πρώτη φάση ενός ευρύτερου σχεδίου με έργα του συνθέτη που εντάσσονται στην πολύχρονη δημιουργική του παραγωγή στο στιλ και επίπεδο της λόγιας (high-art) μουσικής. Σε μεταγενέστερο χρόνο, δρομολογείται η παρουσίαση της δεύτερης φάσης με έργα του συνθέτη, που εμπλέκουν την χρήση ηλεκτρονικών οργάνων, αλλά και πολυμέσων.

Την επόμενη ημέρα, Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, οι Flaurimba Duo, ένα καινοτόμο και δεξιοτεχνικό ντουέτο με έναν ασυνήθιστο συνδυασμό οργάνων, αποτελούμενο από την σολίστ κρουστών Fiona Pui-yee Foo στην μαρίμπα και την Ρεβέκκα Μελετιάδου στο φλάουτο, παρουσίασαν στην κατάμεστη αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, ένα μείγμα σαγηνευτικών και εκρηκτικών ήχων. Πρόκειται για δύο καλλιτέχνιδες με αξιόλογη πορεία, που χαρακτηρίζονται για το μοναδικό και λαμπρό στιλ παιξίματος, σε συνδυασμό με διάφορα είδη μουσικής, ποικίλα θεατρικά στοιχεία, κίνηση, αυτοσχεδιασμό, καθώς και τις ιδιαίτερες διασκευές τους, σε ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση, από την jazz στην σύγχρονη και από την δυτική στην ανατολική μουσική, με κυρίαρχο στοιχείο τον πειραματισμό.

Οι δράσεις που θα ακολουθήσουν και θα ολοκληρωθούν στις 5 Δεκεμβρίου 2021, με την όπερα του Mozart “Così Fan Tutte”, διοργανώνονται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, ενώ μέρος των εσόδων της ενότητας CosmoClassical, θα διατεθούν στον σύλλογο γονέων, κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ