Οι εκπαιδευτικοί του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) εξέδωσαν δελτίο Τύπου για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Στις 23/10/2017 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καβάλας. Πρώτο θέμα προς συζήτηση τέθηκε η συγχώνευση των 5ου-6ου νηπιαγωγείων Καβάλας. Μετά από τοποθέτηση του αντιπροέδρου του συλλόγου εκπαιδευτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και ταμία της Ένωσης Γονέων Δήμου Καβάλας, Βασίλη Ποιμενίδη, το δημοτικό συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση, ότι αντιτίθεται στη συγχώνευση των δύο νηπιαγωγείων.

Στο δημοτικό συμβούλιο προτάθηκε ως ιδανική, έστω προσωρινή, λύση, η μεταστέγαση του 6ου νηπιαγωγείου στο χώρο του παιδικού σταθμού Σφαγείων. Δυστυχώς, όπως ακριβώς συνέβη πριν από ένα χρόνο με τη συγχώνευση των 18ου-21ου νηπιαγωγείων, τα λόγια και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου έμειναν στα χαρτιά. Ενημερώνουμε, λοιπόν, όλο τον λαό της Καβάλας ότι: α) Επί μισό χρόνο και πλέον, η δημοτική αρχή της πόλης, δεν κούνησε ούτε το μικρό της δαχτυλάκι προς την κατεύθυνση ανάκλησης της συγχώνευσης των 18ου-21ου νηπιαγωγείων, όπως ομόφωνα είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο, β) στις 2/11/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Δήμου Καβάλας με την υπεύθυνη των παιδικών σταθμών, κ. Δρακονάκη. Από τη συνάντηση έγινε ξεκάθαρο, ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία διάθεση από πλευράς του Δήμου να διαθέσει έστω και μία αίθουσα, ώστε να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος.

Από τη στάση της δημοτικής αρχής γίνεται ξεκάθαρο, ότι είναι πλήρως ταυτισμένη με το δόγμα της συρρίκνωσης της δωρεάν παρεχόμενης εκπαίδευσης. Ξεκαθαρίζουμε, λοιπόν, τη θέση μας προς κάθε κατεύθυνση και τονίζουμε ότι αν δεν αλλάξει ΑΜΕΣΑ αυτή η στάση, θα μας βρουν ΜΑΧΗΤΙΚΑ απέναντι. Τα ψέματα τελείωσαν. Η ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.