Ερώτηση προς τους υπουργούς παιδείας και θρησκευμάτων και εσωτερικών, με θέμα την μετακίνηση των μαθητών που φοιτούν στο Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.) και στο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Θάσου, κατέθεσαν οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (Κ.Κ.Ε.), Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης. Στην Ερώτηση αναφέρουν τα ακόλουθα: «Μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μαθημάτων στις 11 Μαρτίου 2020, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, άρχισαν τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 σε όλη την χώρα τα μαθήματα στη Γ τάξη των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και από 18 Μαΐου 2020 στις υπόλοιπες τάξεις.

Ωστόσο, στη Θάσο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ δεν θα πραγματοποιήσει μαθητικά δρομολόγια με αποτέλεσμα, οι γονείς των παιδιών των απομακρυσμένων χωριών του νησιού, να επιβαρύνονται οι ίδιοι με την μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο.

Να σημειωθεί πως, η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Λιμεναρίων, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωνε: «Αγαπημένοι μου μαθητές, το ΓΕ.Λ. Λιμεναρίων ετοιμάστηκε να υποδεχθεί ξανά στην παραλλαγμένη μας ρουτίνα τους μαθητές της Γ τάξης, τη  Δευτέρα 11 Μάη. Όπως έχετε ειδοποιηθεί με email, τα ΚΤΕΛ δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια, οπότε οι γονείς οφείλουν να σας μεταφέρουν οι ίδιοι και να αποζημιωθούν με 17 λεπτά το χιλιόμετρο των διαδρομών. Όσων μαθητών οι γονείς αποφασίσουν με δική τους ευθύνη να μείνετε σπίτι, υποχρεούστε να φέρετε υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμμένη από τον γονιό σας».

Με βάση τα παραπάνω, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κύριοι υπουργοί, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για να διασφαλίσει άμεσα τη δωρεάν σχολική μεταφορά, ως οφείλει, των μαθητών στη Θάσο και σε όποια άλλη περιοχή έχει παρουσιαστεί παρόμοιο πρόβλημα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ