Με αρκετά νέα πρόσωπα και την ευχή για υγεία, η ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» θέλει να επαναλάβει την πορεία που πραγματοποίησε στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας την περασμένη περίοδο. Η έναρξη της προετοιμασίας θα γίνει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και στο δημοτικό αθλητικό κέντρο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» θα βρεθούν οι «παλιές» παίκτριες, που θα υποδεχτούν τις νέες συμπαίκτριες τους.

Ο προπονητής, Δημήτρης Μπαλασάς και οι συνεργάτες του στη διοικούσα επιτροπή συνεχίζουν την υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού, που έχει ως βασική φιλοσοφία τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και οικογενειακό κλίμα. Οι παίκτριες που παρέμειναν, αλλά κι αυτές που αποκτήθηκαν, επιλέχθηκαν για να υπηρετήσουν τους συγκεκριμένους στόχους. Αναβαθμισμένο ρόλο θα έχουν οι: Νεφέλη Δικαστοπούλου, Κωνσταντίνα Δασκάλου και Ιωάννα Γερακίνη, οι οποίες θα «χριστούν», κατά πάσα πιθανότητα, αρχηγοί στην ομάδα για τη νέα περίοδο. Η δεύτερη και η τρίτη είχαν τον ίδιο ρόλο στο περασμένο πρωτάθλημα, μαζί με την Άννα Τσουκαλά, η οποία μεταγράφηκε στον Α.Ο. Θήρας. Και οι τρεις είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Δ. Μπαλασά και των διοικούντων, ενώ θα βοηθήσουν σημαντικά και αγωνιστικά με την εμπειρία τους.

Σε κάποια παιχνίδια της προηγούμενης περιόδου, επίσης, ο Δ. Μπαλασάς έδωσε ευκαιρίες να παίξουν στο πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας σε παίκτριες των τμημάτων νεανίδων και κορασίδων του συλλόγου οι οποίες έχουν ταλέντο, αλλά πρέπει να δουλέψουν για να βελτιωθούν ατομικά και να ενισχύσουν την ομάδα γυναικών. Οι παίκτριες αυτές, όπως και άλλες από τα τμήματα υποδομής, αποτελούν την μεγάλη προτεραιότητα για το παρόν και το μέλλον.

Όσον αφορά τις νεοαποκτηθείσες, είναι γύρω στα είκοσι έτη και αγωνίζονται σε όλες τις θέσεις πλην αυτής του λίμπερο. Έχουν φιλοδοξίες και αγαπούν το άθλημα. Είμαστε βέβαιοι, ότι θα συνεργαστούν πολύ καλά με τον προπονητή και τις συμπαίκτριες τους. Πρόκειται για την διαγώνιο, Γεωργία Αντωνίου, που αποκτήθηκε από τον Α.Σ.Κ. Λαγκαδά, την ακραία, Ευαγγελία Γαλούνη, που αποκτήθηκε από τον Α.Σ.Π. Θέτις, την πασαδόρο, Χριστίνα Πατίκα, που αποκτήθηκε από τον Α.Σ. «Ελπίς» Αμπελοκήπων και την κεντρική, Ήλια Ρωσσιάδου, που αποκτήθηκε από την Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.

Επίσης, επανήλθε η ακραία, Μαρία Βουρβουτσιώτου, η οποία προέρχεται από τον Α.Ο.Κ., ενώ προστέθηκε και η νεαρή ακραία, Σοφία Παπαδοπούλου, που αγωνιζόταν στον Α.Ο. Αμυγδαλεώνα, ένα σύλλογο «κυψέλη» στην πετοσφαίριση.

Ο μεγάλος στόχος των διοικούντων είναι η απόκτηση αλλοδαπής παίκτριας, ωστόσο δεν υπάρχει βιασύνη στην επιλογή. Παρακολουθούν την εξέλιξη με το μείζον θέμα της πανδημίας και ευελπιστούν πως θα είναι τυχεροί στη διεθνή αγορά. Η διάθεση να κάνουν την οικονομική υπέρβαση υπάρχει.

Τέλος, η διοικούσα επιτροπή ευχαρίστησε τις παίκτριες που θα συνεχίσουν να αγωνίζονται σε άλλα σωματεία. Εκτός από την Α. Τσουκαλά, δεν θα φορέσουν τη φανέλα του Α.Ο.Κ. την περίοδο 2020-2021 οι: Βασιλική Παπακώστα, η οποία θα συνεργαστεί με τον Πανσερραϊκό, Σοφία Μαραθοκαμπίτου, που επιστρέφει στη Νίκη Αλεξανδρούπολης και η Στέλλα Ντίτσα, που συμφώνησε με την Α.Ε. Κομοτηνής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ