– Τα δύο έτη, δεν είναι επαρκής χρόνος για να κρίνει κάποιος το έργο μιας δημοτικής αρχής και μάλιστα νέας στη διοίκηση ενός Δήμου. Είναι, όμως, αρκετός χρόνος, για να καταλάβει και να κρίνει το «στίγμα» της διοίκησης αυτής.
– Κι ενώ περιμέναμε από την αντιπολίτευση, να κάνει μία εμπεριστατωμένη κριτική στον απολογισμό των δύο ετών της Δήμητρας Τσανάκα στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ώστε να βοηθήσει εμάς και, πολύ περισσότερο τους απλούς δημότες, να εντοπίσουν τις τυχόν παραλείψεις, τα λάθη, αλλά και τα θετικά σημεία, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και του συνδυασμού «Καβάλα-Φίλιπποι Ανοιχτή Πόλη», Κωστής Σιμιτσής, αρκέστηκε σε μία ανακοίνωση μερικών γραμμών, στην οποία επιχειρεί, μόνο, να ειρωνευτεί τη δημοτική αρχή.
– Αναφέρει, καταρχάς, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό (90%) των παρεμβάσεων που έγιναν τα δύο προηγούμενα χρόνια, ή βρίσκονται σε εξέλιξη, «δρομολογήθηκαν» από τη δική του διοίκηση.
– Η διοίκηση ενός Δήμου, όπως και του κράτους, έχει συνέχεια και οι επόμενοι διοικούντες οφείλουν να συνεχίσουν τα έργα που άρχισαν οι προηγούμενοι. Τα επόμενα χρόνια, το ποσοστό που ανέφερε ο Κ. Σιμιτσής (αν ισχύει) θα μειωθεί, γιατί η σημερινή διοίκηση θα δρομολογήσει τα «δικά» της έργα.
– Επίσης, στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι η γραφειοκρατική διαδικασία είναι (απαράδεκτα) χρονοβόρα. Οπότε, ακόμα κι αν η δημοτική αρχή άρχιζε κάποια έργα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον Δήμο Καβάλας, δεν είναι σίγουρο ότι αυτά θα τελείωναν μέσα σε ένα, ή δύο χρόνια. Άλλωστε, έργα της προηγούμενης διοίκησης συνεχίζονται ακόμα!
– Από τον μακροσκελή κατάλογο των έργων που παρουσίασε, την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, η Δ. Τσανάκα, ο Κ. Σιμιτσής σχολίασε, απλά, την αλλαγή στα διχτάκια στις μπασκέτες όλων των γηπέδων, την αγορά σαρώθρων για τους οδοκαθαριστές και τη γελοιότητα της ανακαίνισης στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».
– Άραγε, δεν είναι σημαντικές παρεμβάσεις η τοποθέτηση καινούργιων ηλεκτρονικών πινάκων στα κλειστά γυμναστήρια της Καλαμίτσας, των Ποταμουδίων και του Αμυγδαλεώνα; Στη δική του θητεία, στα γυμναστήρια της Καλαμίτσας και των Ποταμουδίων λειτουργούσαν οι παλιοί ηλεκτρονικοί πίνακες (από τη δεκαετία του 1980) με καμένα, μάλιστα, αρκετά λαμπάκια! Με δαπάνη της Κ.Α.Ε. Καβάλα B.C. αγοράστηκε καινούργιος ηλεκτρονικός πίνακας και τοποθετήθηκε στο γυμναστήριο της Καλαμίτσας, γιατί θα γινόμασταν ρεζίλι στην Ελλάδα, όταν θα αγωνιζόταν η ομάδα στην Α1 εθνική κατηγορία.
– Επίσης, δεν είναι σημαντική παρέμβαση η πλήρης ανακαίνιση των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου της Καλαμίτσας, τα οποία ήταν σε άθλια κατάσταση;
– Δεν αποτελεί σοβαρή παρέμβαση, η ανακαίνιση της κλειστής αίθουσας κάτω από την ανατολική κερκίδα (πέταλο) του σταδίου «Ανθή Καραγιάννη», για να προπονούνται οι αθλητές και οι αθλήτριες του στίβου τους χειμερινούς μήνες;
– Δεν ήταν αναγκαία παρέμβαση, μήπως, η αδειοδότηση όλων των δημοτικών γηπέδων και γυμναστηρίων; Μπορούμε να αναφέρουμε και πολλές άλλες παρεμβάσεις σε άλλους τομείς, αλλά εκείνο που προέχει, κατά την άποψη μας, είναι το «στίγμα» της διοίκησης του Δήμου Καβάλας.
– Κι επειδή αναφερθήκαμε στον τομέα του αθλητισμού, θα σημειώσουμε, μόνο, το εξής. Η δήμαρχος ανακοίνωσε, προσφάτως, ότι με τα χρήματα της αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση δημοτικής έκτασης στο λιμάνι «Φίλιππος Β», που πήρε η «Δημωφέλεια», με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ δηλαδή, θα κατασκευαστεί ένα καινούργιο σύγχρονο κλειστό γήπεδο στο Περιγιάλι.
– Ο Κ. Σιμιτσής, όχι μόνο δεν αξιοποίησε τα 7 εκατομμύρια ευρώ που είχε εξασφαλίσει, για τον σκοπό αυτό, ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Καλαντζής, αλλά θέλησε να «βάλει λουκέτο» στο κλειστό κολυμβητήριο!
– Όσον αφορά το «στίγμα» της δημοτικής αρχής, στα δύο πρώτα χρόνια διοίκησης, ήταν να «νοικοκυρέψει» τον Δήμο Καβάλας, χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Δ.Ε.Υ.Α. (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης), η οποία όφειλε 1,8 εκατομμύριο ευρώ στη Δ.Ε.Η. (σήμερα οφείλει 600.000 ευρώ και το ποσό μειώνεται), δεν είχε γίνει η «ενσωμάτωση» σ’ αυτή της Δ.Ε.Υ.Α. Φιλίππων, δεν είχε «ηλεκτρονική αποθήκη» κ.λπ.) και κατά δεύτερο λόγο, να ενισχύσει την εξωστρέφεια, μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού και του πολιτισμού.
– Το αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται, ήδη άρχισε να φαίνεται και από το 2017 θα γίνεται πιο έντονο. Το 2017, επίσης, θα είναι το έτος που θα μπούνε σε τροχιά υλοποίησης τα έργα που θέλει να κάνει η δημοτική αρχή, όπως το καινούργιο κλειστό γήπεδο στο Περιγιάλι. Υπομονή, επομένως, για να δούμε (και να κρίνουμε) τη συνέχεια. Που θέλουμε να πιστεύουμε, ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ