• Μεταφέρω τη δήλωση του Θίοντορ από τοπική εφημερίδα: «Έχουμε παραιτηθεί, ως Δήμος Καβάλας, από τα ποσοστά που θα παίρναμε από τις εισπράξεις, για να είναι πιο ελκυστικό από τους θιάσους που θα έρθουν. Θα ενισχύσουμε, καλύπτοντας κάποια έξοδα, για να μπορέσει να έρθει το Εθνικό Θέατρο». Η (παραπάνω) δήλωση αφορά τη φετινή διοργάνωση του φεστιβάλ Φιλίππων.
  • Κι ερωτώ, καρντάσια, αν το Εθνικό Θέατρο, ο κορυφαίος δημόσιος θεατρικός Οργανισμός της χώρας «δυσκολεύεται» να κάνει περιοδεία και χρειάζεται «ενίσχυση» για να έρθει στους Φιλίππους, πως περιμένουμε από το Υπουργείο πολιτισμού να χρηματοδοτήσει τον μεγαλύτερο πολιτιστικό θεσμό της βόρειας Ελλάδας, το φεστιβάλ Φιλίππων;
  • Από τη μία, ο Δήμος Καβάλας θα είναι και φέτος ο βασικός χρηματοδότης του φεστιβάλ, η «Δημωφέλεια» θα πάρει πολύ μειωμένη χρηματοδότηση από τον Δήμο, δεν έγινε γνωστή η οικονομική συμμετοχή του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, είναι ερωτηματικό πόσα χρήματα θα συγκεντρωθούν από τις χορηγίες. Και από την άλλη, οι διοργανωτές του φεστιβάλ θα «χαρίσουν» τα έσοδα από τις παραστάσεις, θα διευκολύνουν τους κρατικού θεατρικούς Οργανισμούς για να συμμετέχουν, ο αριθμός των θεατών στις παραστάσεις θα είναι μειωμένος (έως και 1.000 στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, έως και 400 στο φρούριο) λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου και οι παραστάσεις λιγότερες.
  • Τελικά, το φετινό φεστιβάλ θα γίνει μόνο για το εργαστήριο αρχαίου δράματος στις Κρηνίδες; Πριν ακόμα διεξαχθεί το φεστιβάλ, έγινε πολύ σημαντικός ο οικονομικός απολογισμός! Υπάρχουν σοβαρά ερωτήματα για τη βιωσιμότητα και, κυρίως, την οικονομική σκοπιμότητα της διοργάνωσης.
  • Κι ακόμα μεγαλύτερος προβληματισμός, για την πολιτιστική πολιτική της δημοτικής Αρχής του Δήμου Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ