-Ορισμένα άτομα δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η ελληνική κοινωνία, με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους προκαλούν δυσαρέσκεια, αλλά και χλευασμό! Ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, Αχιλλέας Γερόπουλος, φάνηκε να επιχαίρει για την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το οποίο έκρινε συνταγματική την στέρηση του εισοδήματος στους χιλιάδες υγειονομικούς που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας από τα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης, επικρότησε την επιβολή προστίμου (100 ευρώ τον μήνα) στους πολίτες άνω των εξήντα ετών που δεν επιθυμούν την τεχνητή ανοσία απέναντι στον κορονοϊό covid-19 και δήλωσε ότι το πρόστιμο έπρεπε να είναι υψηλότερο (1.000 ευρώ). Και γιατί να μην είναι ακόμα υψηλότερο, 1.500, ή 2.000 ευρώ μηνιαίως, για να συμπεριληφθούν και οι συνταξιούχοι με τις συντάξεις των «ρετιρέ»;

-Καταρχάς, είμαστε βέβαιοι πως οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν θα έκριναν ποτέ συνταγματική μία απόφαση στέρησης του μισθού τους, ή αναστολής των καθηκόντων τους. Κλείνουμε την παρένθεση. Ο Αχιλλέας Γερόπουλος μπορεί να λέει ότι θέλει, με την ασφάλεια που του παρέχει ο σταθερός και αρκετά ικανοποιητικός, για να αποφύγουμε τον χαρακτηρισμό παχυλός, μισθός του αναπληρωτή διοικητή δημόσιου νοσοκομείου. Όμως, πριν δηλώσει «βασιλικότερος του βασιλέως», για τα μέτρα που εξήγγειλαν ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του στην κυβέρνηση, πρέπει να ρωτήσει τους συμπολίτες που αναμένουν δύο, τρία και τέσσερα έτη, για να λάβουν την σύνταξη που δικαιούνται, τους συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις χαμηλότερες από τον χαμηλότερο μισθό εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων άνω των εξήντα ετών, πως επιβιώνουν.

-Οφείλει να τους δώσει μία πειστική απάντηση στο ερώτημα, γιατί είναι αναγκασμένοι να κάνουν την προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, αντί στο δημόσιο νοσοκομείο σε ιδιωτική δομή υγείας και να πληρώσουν το τριπλάσιο, ή και πενταπλάσιο, ποσό της μηνιαίας τους σύνταξης, επειδή οι διοικήσεις στα δημόσια νοσοκομεία αποφάσισαν να περικόψουν τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

-Οφείλει να δώσει μία πειστική απάντηση, γιατί οι διοικήσεις των νοσοκομείων συγχωνεύουν κλινικές, γιατί έχουν μετατρέψει τα νοσοκομεία σε δομές φιλοξενίας ασθενών με covid-19 και σε εμβολιαστικά κέντρα. Και το κυριότερο, γιατί ενώ είναι διαθέσιμες χίλιες και πλέον (1.300 περίπου) κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.), υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός των Μ.Ε.Θ. (σ.σ. ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 ήταν 714). Ακόμα, οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα, αν οι διοικήσεις των νοσοκομείων χορηγούν το φάρμακο που έλαβε άδεια για έκτακτη χρήση, τα λεγόμενα μονοκλωνικά αντισώματα, στους ασθενείς με covid-19 που νοσηλεύονται στις Μ.Ε.Θ.

-Όσον αφορά τους υγειονομικούς, που με την απόφαση του ΣτΕ δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.), όπως ανέφερε, να μην ανησυχεί. Οι άνθρωποι αυτοί, θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Εκείνο που πρέπει να τον ανησυχεί, είναι η «επιβίωση» των δημόσιων νοσοκομείων και ο μισθός του. Είναι πολυτέλεια για τον ίδιο, με ένα πτυχίο Βιολογίας, να απολαμβάνει τον μισθό του αναπληρωτή διοικητή δημόσιου νοσοκομείου και πριν λίγα έτη τον μισθό του διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

-Στο εξωτερικό, οι διοικητές των δημόσιων νοσοκομείων και πολύ περισσότερο των ιδιωτικών, περνάνε από «κόσκινο» και έχουν «βαριά» βιογραφικά σημειώματα, με μεταπτυχιακούς τίτλους, ερευνητική δράση, κ.λπ., για να είναι κατάλληλοι να διοικήσουν τέτοιους Οργανισμούς. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, η αξιολόγηση των προσόντων αφορά μόνο στο προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό), αλλά οι διοικητές τοποθετούνται με άλλα κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ