Pope Francis meets migrants during his visit at the Karatepe refugee camp, on the northeastern Aegean island of Lesbos, Greece, Sunday, Dec. 5, 2021. Pope Francis is offering comfort migrants at a refugee camp on the Greek island of Lesbos. He is blasting what he says is the indifference and self-interest shown by Europe "that condemns to death those on the fringes." (AP Photo/Alessandra Tarantino)

-Από την μία πλευρά, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να αναχαιτίσει τα κύματα των μεταναστών που προσπαθούν να εισέλθουν, παράνομα, στο έδαφος της Ευρώπης. Και από την άλλη, καρντάσια, έχουμε τον Πάπα της Ρώμης, ο οποίος επισκέφτηκε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) στην Μυτιλήνη, για να στείλει το μήνυμα προς τους διακινητές και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.), να συνεχίσουν το «ανθρωπιστικό» έργο τους και προς τα εκατομμύρια των μεταναστών, που χρησιμοποιούν το Αιγαίο πέλαγος, την Μεσόγειο θάλασσα και τον ποταμό Έβρο ως «πέρασμα», ότι είναι ευπρόσδεκτοι στην ευρωπαϊκή ήπειρο! «Ας μην αφήσουμε η θάλασσά μας, να μετατραπεί σε μία θάλασσα νεκρών, αυτός ο χώρος συνάντησης, να γίνει θέατρο σύγκρουσης. Ας μην επιτρέψουμε αυτή η «θάλασσα αναμνήσεων», να μεταμορφωθεί σε θάλασσα «λησμονιάς». Ας σταματήσουμε αυτό το ναυάγιο πολιτισμού», είπε ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας.

-Καταρχάς, φίλτατε Ποντίφικα, η Μεσόγειος και πολύ περισσότερο το Αιγαίο πέλαγος, ήταν, είναι και θα είναι «θέατρο σύγκρουσης» πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών συμφερόντων. Επίσης, στο Αιγαίο πέλαγος βρίσκονται τα θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης, τα οποία έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να προστατεύουν οι Έλληνες και οι υπόλοιποι ευρωπαίοι. Το Βατικανό, που είναι κράτος εν κράττει, οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την ασφάλεια των κρατών και των πολιτών τους, που βρίσκεται σε κίνδυνο από την μαζική και ανεξέλεγκτη μετακίνηση πληθυσμών από την Ασία και την Αφρική.

-Δεν είναι σωστό, νομίζω, ο επικεφαλή μιας μεγάλης Εκκλησίας, να ενθαρρύνει την δράση ενός διεθνούς κυκλώματος, το οποίο εκμεταλλεύεται ανθρώπους. Δεν είναι το σωστό μήνυμα αυτό προς τους ευρωπαίους πολίτες και την δυτική κοινωνία.

-Αντί, λοιπόν, ο «γεφυροποιός» (στην λατινική γλώσσα Ποντίφικας σημαίνει κατασκευαστής γεφυρών) Πάπας, να ασχολείται με την μεταναστευτική πολιτική, θα είναι πιο χρήσιμο να κάνει ενέργειες ώστε να «γεφυρωθεί» το χάσμα μεταξύ των Χριστιανικών Εκκλησιών του κόσμου.

-Και για γίνει το «χατίρι» στον επτάστερο, ας έρθει μία φορά στην Καβάλα, για να περπατήσει «στα βήματα του αποστόλου Παύλου» μαζί με τον οικουμενικό πατριάρχη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ