Η 6η διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στην Καβάλα, την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019, θα είναι πλουσιότερη σε δράσεις (γύρω στις τριάντα), αλλά χωρίς την κεντρική εκδήλωση-συναυλία στην πλατεία Ελευθερίας. Ο λόγος είναι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης, ότι διαπιστώθηκε πως οι συναυλίες δεν εξυπηρετούν τον σκοπό της διοργάνωσης, που είναι η ώθηση του κόσμου να ψωνίσουν στα εμπορικά καταστήματα. Φέτος, στο πρόγραμμα «εντάχθηκαν» τα Μουσικά Σχολεία που θα συμμετέχουν στο φεστιβάλ «Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία», το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Καβάλας.

Η ποικιλία των δράσεων, σε όλο το μήκος και πλάτος της αγοράς, θα διασκεδάσουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες, που αναμένεται να κατακλύσουν, πάλι, το κέντρο της πόλης. Ο στόχος, σημείωσε ο Β. Λεμονίδης, είναι να χαρεί ο κόσμος και να καταναλώσει, ενισχύοντας τον τζίρο των εμπορικών καταστημάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία των προηγούμενων διοργανώσεων, την ημέρα της «Λευκής Νύχτας» τα καταστήματα τριπλασιάζουν τον τζίρο τους, σε σύγκριση με τις άλλες Παρασκευές του Μαΐου.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές (Δήμο Καβάλας, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, Επιμελητήριο Καβάλας), γιατί συνέβαλαν ώστε ιδέα να «γιγαντωθεί», καθώς και τους χορηγούς (ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, 3Ε, Energean). Στη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019 στο Δημαρχείο Καβάλας, παραβρέθηκε ο Σωτήρης Χιωτάκης, ο οποίος είπε ότι, ήταν μία εύκολη απόφαση για την Energean, να δηλώσει χορηγός της διοργάνωσης. Η εταιρεία, πρόσθεσε, στηρίζει κάθε προσπάθεια που προβάλλει την Καβάλα και την αναδεικνύει ως τόπο φιλοξενίας μεγάλων γεγονότων. Άλλωστε, σημείωσε, η Energean αισθάνεται και είναι (ενεργό) κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ