-Δεν είναι μόνο η Καβάλα «ριγμένη» από την πολιτική της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), που διαχειρίζεται σημαντικά ακίνητα τα οποία πήρε «προίκα» από το ελληνικό δημόσιο. Η παράταξη με την ονομασία «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τον Κώστα Κατσιμίγα, κατέθεσε προς το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης επερώτηση με θέμα, την «καταστροφική πολιτική της ΕΤ.Α.Δ.», που είναι μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό στο Φανάρι του Νομού Ροδόπης (και όχι μόνο).

-Σύμφωνα με την επερώτηση: «Από την στιγμή που η παράκτια ζώνη του Φαναρίου «αρπάχτηκε», λόγω άγνοιας, ή και αδράνειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, η παρακμή του σημαντικότερου τουριστικού θέρετρου των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης, είναι εμφανής». Και προσθέτει: «Από την στιγμή που τα τουριστικά φιλέτα του Φαναρίου ανέλαβε η ΕΤ.Α.Δ., ως διάδοχος της Κ.Ε.Δ., επήλθε η πλήρης παρακμή… Στα τόσα χρόνια παρουσίας της ΕΤ.Α.Δ., δεν κατάφεραν ούτε το camping να αναβαθμίσουν ουσιαστικά, ούτε να παραχωρήσουν τα bungalows στον Δήμο, προκειμένου αυτός να προχωρήσει σε ουσιαστική επισκευή και αναβάθμισή τους». Και καταλήγει: «Βλέπουμε ότι, το κράτος στην απέλπιδα προσπάθεια του να μαζέψει λεφτά, στην περίπτωση του Φαναρίου όχι μόνο δεν το πέτυχε, όχι μόνο εξακολουθεί να σπαταλά λεφτά σε έργα χωρίς περιεχόμενο και νόημα, ερήμην των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά δημιουργεί και προβλήματα υστέρησης, έως και καταστροφής, της τουριστικής ανάπτυξης του Φαναρίου, σημαντικού προορισμού Ελλήνων και βαλκάνιων τουριστών, οι οποίοι εδώ και δέκα χρόνια βιώνουν την παρακμή και την εγκατάλειψη μιας από τις ομορφότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας».

-Ότι ακριβώς συμβαίνει με την ακτή «Καλαμίτσα», από το έτος 2015, με το παλιό Πρωτοδικείο, με την παλιά Μεραρχία και με τα υπόλοιπα ακίνητα που διαχειρίζεται η ΕΤ.Α.Δ. στην Καβάλα. Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα αξιοποίησης ακινήτου της ΕΤ.Α.Δ. στην πόλη και τον υπόλοιπο Νομό Καβάλας. Αναρωτιόμαστε, εύλογα νομίζουμε, πως μπορεί να εμπιστευτεί την ΕΤ.Α.Δ. ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και να συνάψει μία συμφωνία, με σεβαστό ετήσιο κόστος ετησίως για τον Δήμο, για να γίνει η «Καλαμίτσα» η ακτή στολίδι που αρμόζει στην τουριστική Καβάλα. Εμείς δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην ΕΤ.Α.Δ. και θεωρούμε ότι ο Δήμος Καβάλας οφείλει να επιμένει στην διεκδίκηση της κυριότητας της «Καλαμίτσας». Γιατί μόνο έτσι θα διασώσει την ακτή από τα «νύχια του αρπακτικού» και θα δώσει προοπτική για την αναβάθμισή της.

-Περιμέναμε από τους περιφερειακούς συμβούλους της Καβάλας να καταθέσουν ανάλογη επερώτηση, προς την διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για την ακτή «Καλαμίτσα» και τα υπόλοιπα ακίνητα που είναι καταδικασμένα στην απαξίωση από την ΕΤ.Α.Δ., αλλά φαίνεται ότι «απορροφήθηκαν» από την πραγματικά ολική καταστροφή των καλλιεργειών στον Δήμο Παγγαίου, μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους, που σάρωσαν τα πάντα στην περιοχή!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ