Σε τρεις άξονες και σε αρκετές θεματικές ενότητες, συμπεριέλαβε τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στα δύο πρώτα έτη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, στον απολογισμό που έκανε το απόγευμα της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy. Λόγω του μακροσκελούς καταλόγου των παρεμβάσεων, από κάποιο χρονικό σημείο της παρουσίασης, αναγκάστηκε να αναφέρει μόνο τα πιο βασικά σημεία, για να μη κουράσει το κοινό με νούμερα και λεπτομέρειες.
Οι τρεις άξονες ήταν: η καθημερινότητα των δημοτών, η κοινωνική μέριμνα και η ανάπτυξη. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονταν τα έργα και οι δράσεις κάθε δημοτικής Υπηρεσίας και επιχείρησης επιγραμματικά. Στη διάρκεια των αναφορών της, η δήμαρχος Καβάλας συνεχάρη, αρκετές φορές, τους επικεφαλής δημοτικούς συμβούλους, αλλά και το προσωπικό των Υπηρεσιών και των δημοτικών επιχειρήσεων, για την μεθοδική και παραγωγική δουλειά τους.
Όλα αυτά που παρουσίασε, είπε, έγιναν μέσα σε ένα δυσμενές πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Στα δύο τελευταία χρόνια, ανέφερε, έγιναν δύο φορές εθνικές εκλογές, ένα δημοψήφισμα, υπογράφηκε το τρίτο μνημόνιο, εφαρμόστηκε ο έλεγχος στην κίνηση των κεφαλαίων (capital control) και προέκυψε η προσφυγική κρίση.
Εντούτοις, σημείωσε, η δημοτική αρχή κατάφερε να «νοικοκυρέψει» τις Υπηρεσίες και τις δημοτικές επιχειρήσεις, να εξορθολογίσει τις λειτουργικές δαπάνες, να αυξήσει τα χρήματα που διέθεσε στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και να διασφαλίσει τους πόρους των έργων που ήταν σε εξέλιξη. Μεταξύ άλλων, επίσης, αναφέρθηκε και στις δεκαπέντε έτοιμες προτάσεις έργων προς ένταξη για χρηματοδότηση από την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Τον απολογισμό της διετούς διοίκησης του Δήμου Καβάλας παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Γάκης και ο ειδικός σύμβουλος του περιφερειάρχη για θέματα αγροτικής ανάπτυξης, Σωτήρης Παπαδόπουλος. Το «παρών», επίσης, έδωσαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και αρκετοί υποψήφιοι στις περασμένες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «Ανάσα για την Καβάλα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ