– «Δεν θα γίνουμε το «δεκανίκι» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.», απάντησε ο 38χρονος πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. (Δημοκρατικής Αριστεράς), Θανάσης Θεοχαρόπουλος, όταν ρωτήθηκε, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της Καβάλας, εάν θα συνεργαζόταν το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
– Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καρντάσι Θανάση, δεν χρειάζεται πολιτικό δεκανίκι, διότι το βρήκε και κατάφερε να κυβερνήσει τη χώρα.
– Όμως, πολύ φοβάμαι, ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. θα γίνει το «δεκανίκι» του ΠΑ.ΣΟ.Κ., στην προσπάθεια του κόμματος αυτού να αναρριχηθεί, πάλι, στην εξουσία.
– Τι εννοώ. Το εκλογικό ποσοστό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. βρισκόταν τα τελευταία χρόνια σε «ελεύθερη πτώση», μέχρι που «επινοήθηκε» η ανασυγκρότηση του λεγόμενου χώρου της κεντροαριστεράς, ή όπως τον χαρακτήρισες στη συνέντευξη Τύπου, του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της προοδευτικής Αριστεράς, για να είσαι πιο «σικ» στην αναφορά.
– Η ΔΗΜ.ΑΡ., επίσης, δεν πήγαινε καλά στις εκλογές και το εγχείρημα του ιδρυτή και πρώην προέδρου της, Φώτη Κουβέλη, δεν βρήκε απήχηση στον ελληνικό λαό.
– Έτσι, για υπαρξιακό λόγο, έγινε το «συνοικέσιο» μεταξύ ΠΑ.ΣΟ.Κ., ΔΗΜ.ΑΡ. και προστέθηκαν και μερικοί πολιτικά άστεγοι Αριστεροί, για να προκύψει η «Δημοκρατική Συμπαράταξη».
– Από τη ζωή γνωρίζεις, ότι ο γάμος που γίνεται με συνοικέσιο, δεν έχει πολλές πιθανότητες να στεριώσει. Διότι, όταν προκύψει θέμα συμφέροντος, αρχίζει η τριβή στη σχέση του ζευγαριού και, συνήθως, επέρχεται ο χωρισμός των δρόμων.
– Παράδειγμα είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών (Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ζωής Κωνσταντοπούλου κ.ά.), που δημιουργήθηκε για να «ενώσει» τις δυνάμεις της λεγόμενης Ριζοσπαστικής Αριστεράς.
– Στην Ελλάδα μπορεί να μιλάμε για πολιτικές συνεργασίες, αλλά δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να τις υποστηρίξουμε και στην πράξη.
– Όταν η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» αποτύχει στον στόχο της, που είναι να γίνει η «εναλλακτική πολιτική πρόταση», ή ο «τρίτος πόλος» στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας, η συνεργασία θα λάβει τέλος.
– Εδώ θα είμαστε όταν θα γραφτεί η ιστορία. Γιατί, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα παίξει τον ρόλο του «ισχυρού φύλου» στο πολιτικό αυτό συνοικέσιο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ