Σε δυο κτίρια θα στεγάσουν τους περίπου 200 πρόσφυγες στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, που σήμερα βρίσκονται στο Εσκί Καπού. Για την μεταστέγαση αυτή, μας είπαν πάρα πολλά οι βουλευτές μας του ΣΥΡΙΖΑ, για να πείσουν την κοινή γνώμη, όπως ότι η μεταστέγασή τους θα είναι προσωρινή για τρεις μόνο μήνες, ότι οι συνθήκες εκεί (στο Εσκί Καπού) είναι απάνθρωπες, αλλά στο στρατόπεδο θα είναι ανθρώπινες και άλλα τέτοια ωραία. Ήδη ο στρατός ξεκίνησε να επισκευάζει τα δυο αυτά κτίρια, όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος.

Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, πόσο ανθρώπινες θα είναι οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών σε κοινόβια των 100 ατόμων; Εκτός αν εννοούν ότι θα είναι ανθρώπινες οι συνθήκες διαβίωσής τους, επειδή θα τους είναι εύκολο να βγαίνουν καθημερινά αυτοί οι διακόσιοι άνθρωποι και να σουλατσάρουν μέσα στην πόλη και να κάνουν και κανένα λαθραίο μεροκάματο, παίρνοντάς το από τους άνεργους που ψάχνουν καθημερινά για ένα χαρτζιλίκι. Πάντως, ο Δήμος Καβάλας, αφού για την απόφαση της μεταστέγασης δεν ενημερώθηκε καν από την πολιτεία, πόσο μάλλον αν σεβαστεί την αντίθετη άποψη της μεταστέγασης των προσφύγων μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης, δεν πρόκειται να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια για την διαβίωσή τους στο πρώην στρατόπεδο.

Βέβαια, αυτό, δεν ξέρουμε πως θα γίνει, αφού ο Δήμος είναι αρμόδιος να μαζεύει τα σκουπίδια και τώρα επιβαρύνεται με την συλλογή απορριμμάτων από έναν νέο οικισμό. Για την παροχή πόσιμου νερού, θα πρέπει τα κτίρια αυτά να συνδεθούν με το δίκτυο ύδρευσης. Πέρα από το γεγονός ότι το ζήτημα της παραχώρησης του στρατοπέδου στον Δήμο Καβάλα, δυσκολεύει απίστευτα, υπάρχει ο κίνδυνος η προσωρινότητα της διαμονής να έχει μεγάλης διάρκειας παράταση, ή και αντικατάσταση με νέους πρόσφυγες, όταν οι πρώτοι, θα τακτοποιηθούν σε σπίτια μέσα στην πόλη, όπως διατείνονται οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε απ’ αυτή την ιστορία…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ