• Είναι, πραγματικά, ευχάριστη είδηση η κατακόρυφη αύξηση στις αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και η προοπτική για ακόμα μεγαλύτερη κίνηση. Οι συμφωνίες για τις (απευθείας) συνδέσεις του αεροδρομίου με αεροδρόμια ευρωπαϊκών πόλεων, δείχνουν τη δυναμική που έχει, τουριστικά, το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» και η περιοχή. Ωστόσο, θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει μία προσπάθεια, από τη διοίκηση της Fraport, ώστε να αυξηθούν οι συνδέσεις του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» με άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας. Οι αφίξεις επιβατών του εσωτερικού είναι πολύ χαμηλά, αφού η μοναδική σύνδεση που υπάρχει, είναι αυτή με τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών, «Ελευθέριος Βενιζέλος».
  • Θεωρούμε, ότι θα ήταν εφικτός στόχος, σε πρώτη φάση, να συνδεθεί το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» με κάποια από τα υπόλοιπα δεκατρία περιφερειακά αεροδρόμια που παραχωρήθηκαν, από το ελληνικό κράτος, στη Fraport. Αυτά, τα δεκατέσσερα αεροδρόμια, μπορούν να δημιουργήσουν ένα δυναμικό δίκτυο μεταξύ τους και να συμβάλλουν στην άνοδο της επιβατικής κίνησης του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού. Έτσι, το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» θα μπορέσει να προσελκύσει κι άλλες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες θα διευρύνουν τον αριθμό των συνδέσεων εντός των ελληνικών συνόρων, θα αποφέρουν περισσότερα κέρδη στη Fraport και καλύτερη εξυπηρέτηση στο επιβατικό κοινό.
  • Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Αναστασία Ιωσηφίδου, δήλωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η δημοτική κοινωφελής επιχείρηση στον τομέα του τουρισμού, είναι επιθετική και εξωστρεφής. Είναι η καλύτερη τακτική, για να αναδειχθούν και να προβληθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Επομένως, για να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους. Φαίνεται πως η πολιτική αυτή βρίσκει ανταπόκριση, αφού η αύξηση των επισκεπτών τα τελευταία δύο-τρία χρόνια είναι αισθητή.
  • Από και και πέρα, ορθώς αναζητούνται νέες αγορές, ακόμα και μακρινές (Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Η.Π.Α. κ.ά.), αφού δεν πρέπει να εστιάσουμε μόνο στα Βαλκάνια και στον εσωτερικό τουρισμό. Το μείζον πρόβλημα, όμως, είναι ο περιορισμένος αριθμός κλινών. Οι τουρίστες θα έρθουν, αλλά πρέπει να υπάρχουν καταλύματα για να διαμείνουν. Το «μεγάλο στοίχημα», ανέφερε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια», είναι η προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα. Το ενδιαφέρον υπάρχει, αλλά δεν έχει εκδηλωθεί, ακόμα, λόγω ορισμένων ανασταλτικών παραγόντων.
  • Είναι κρίμα να γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια αύξησης των επισκεπτών και σ’ αυτή την προσπάθεια να αποτελεί τροχοπέδη η έλλειψη κλινών και ποιοτικών καταλυμάτων. Κι επειδή ο ανταγωνισμός στην τουριστική αγορά είναι πολύ έντονος, την «μερίδα του λέοντος» κερδίζουν οι προορισμοί με τις καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ