Μία νίκη εναντίον του Αίολου Αστακού, ή του Ψυχικού, θα βοηθούσε ψυχολογικά και βαθμολογικά την Καβάλα B.C. για τη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας. Πρακτικά, το ρεκόρ 0-4 στην αρχή του β΄ γύρου του πρωταθλήματος δεν βγάζει την ομάδα της Καβάλας εκτός στόχου, αφού με το ίδιο ρεκόρ (0-4) άρχισε το πρωτάθλημα, αλλά στα επόμενα έντεκα παιχνίδια σημείωσε πέντε νίκες. Η Καβάλα B.C. «κρατάει την τύχη στα χέρια της» και μπορεί στο τέλος να «χαμογελάσει». Όμως, διάλεξε τον «δύσκολο δρόμο» για να πετύχει τον στόχο. Ο Μάρτιος είναι πολύ σημαντικός μήνας και θα κρίνει, σε μεγάλο ποσοστό, την κατάταξη που θα έχει στην τελική βαθμολογία της κατηγορίας.

Εξίσου σημαντική είναι και η απόφαση για την αλλαγή του προπονητή. Εάν η διοίκηση της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Κ.Α.Ε.) επιλέξει να διατηρήσει, ή όχι, τον Νίκο Πενταζίδη έως τη λήξη του πρωταθλήματος, πρέπει να το κάνει χωρίς χρονοτριβή. Κατά την άποψη μας, ο ρόλος που ταιριάζει περισσότερο στον Νίκο, είναι αυτός του General Manager. Η παραμονή του στον πάγκο, χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία στο «κοουτσάρισμα» ομάδας, είναι ρίσκο. Και στην παρούσα φάση, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε επιλογή.

Το παιχνίδι του Σαββάτου 4 Μαρτίου 2017, με αντίπαλο την ομάδα του Αμύντα, είναι «κλειδί». Εάν η Καβάλα B.C. νικήσει, θα «ζευγαρώσει» τις νίκες απέναντι σε μία ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο. Κι αν νικήσει το Παγκράτι, την επόμενη αγωνιστική ημέρα, θα πάρει «βαθιά» βαθμολογική ανάσα και θα «λοξοκοιτάζει», πλέον, προς τις επάνω θέσεις του πίνακα και όχι προς τα κάτω. Εάν είχε καταφέρει να πάρει το «διπλό» στο κλειστό γήπεδο του Ηρακλείου «Δύο Αοράκια», η Καβάλα B.C. θα μετρούσε το απόλυτο των νικών απέναντι στις ομάδες που βρίσκονται, σ’ αυτή τη φάση, εντός της ζώνης των play out. Το ρεκόρ της είναι τέσσερις νίκες και μία ήττα, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες έχουν τα εξής ρεκόρ: Αρκαδικός Τρίπολης 26 βαθμοί (3 νίκες-3 ήττες), Αμύντας 26 βαθμοί (3 νίκες-2 ήττες), Ηράκλειο 23 βαθμοί (4 νίκες-3 ήττες), Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 23 βαθμοί (3 νίκες-4 ήττες), Παγκράτι 21 βαθμοί (1 νίκη-5 ήττες).

Όσον αφορά τις νίκες που έχουν σημειώσει οι έξι αυτές ομάδες, είναι οι ακόλουθες:

Αρκαδικός Τρίπολης (7): Μαχητές Δόξας Πεύκων, Φάρος Κερατσινίου, Χολαργός, Παγκράτι, Ηράκλειο, Α.Ε. Λάρισας (εντός έδρας), Αμύντας (εκτός έδρας).

Αμύντας (7): Μαχητές Δόξας Πεύκων, Φάρος Κερατσινίου, Δούκας, Παγκράτι, Α.Ε. Λάρισας (εντός έδρας), Γ.Σ. Λαρισαίων 1928, Ηράκλειο (εκτός έδρας).

Καβάλα B.C. (5): Αμύντας, Αρκαδικός Τρίπολης, Γ.Σ. Λαρισαίων 1928, Εθνικός Πειραιώς (εντός έδρας), Παγκράτι (εκτός έδρας).

Ηράκλειο (4): Αρκαδικός Τρίπολης, Παγκράτι, Καβάλα B.C., Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 (εντός έδρας).

Γ.Σ. Λαρισαίων 1928 (4): Ηράκλειο, Αρκαδικός Τρίπολης, Εθνικός Πειραιώς, Παγκράτι (εντός έδρας).

Παγκράτι (2): Γ.Σ. Λαρισαίων 1928, Μαχητές Δόξας Πεύκων.

Κι ένα ακόμα, αρκετά ενδιαφέρον, στοιχείο για την Καβάλα B.C., το οποίο αφορά στους παίκτες που έχουν σημειώσει διψήφιους αριθμούς σε δύο κατηγορίες της στατιστικής σε ένα παιχνίδι (double double figure). Πρόκειται για τους: Άντι Μάζουρτσακ, ο οποίος είχε 14 πόντους και 10 τελικές πάσες, στο παιχνίδι του α΄ γύρου του πρωταθλήματος με τον Αμύντα (5η αγωνιστική ημέρα) και Σωκράτη Γκέλιο, ο οποίος σκόραρε 11 πόντους και μάζεψε 11 ριμπάουντ, στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής ημέρας εναντίον του Εθνικού Πειραιώς. Μακάρι στο υπόλοιπο του β΄ γύρου του πρωταθλήματος να αυξηθεί ο αριθμός των παικτών με την επίδοση αυτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ