Σουηδοί και Φιλανδοί οι πρώτοι τουρίστες που αφίχθησαν στον αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος»

0

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο βελτίωσης της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό και προβολής της αυθεντικής φιλοξενίας που προσφέρει η περιοχή, σε συνεργασία με τη διοίκηση του αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος» και μετά από αίτημα τουριστικού πρακτορείου, υποδέχτηκε το περασμένο Σάββατο 21 Μαΐου 2016, τις πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό για το 2016, από τη Σουηδία και την Φιλανδία. Στην υποδοχή συμμετείχαν ο σύλλογος Εβριτών Ξάνθης και ο πολιτιστικός σύλλογος Ερατεινού Καβάλας, που έδωσαν ένα παραδοσιακό χρώμα στην εκδήλωση. Επίσης, επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων (κρεοπωλείο-αλλαντοποιείο Απόστολος Παπαδόπουλος, γαλακτοκομικά προϊόντα Στέφανος Κόλλιας, τυρί φέτα-τυροκομείο Μενοίκιο, οινοποιείο Κελάρι Διαλεκτό) προσέφεραν μία πρώτη γεύση από την τοπική γαστρονομία. Παράλληλα, έγινε διανομή έντυπου υλικού τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Η εκδήλωση έγινε ύστερα από αίτημα του τουριστικού πράκτορα, ο οποίος θα μεταδώσει, μέσα από το δίκτυο του, εικόνες στις χώρες προέλευσης, με σκοπό να προβληθεί το άριστο κλίμα φιλοξενίας που υπάρχει στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και γενικότερα στην Ελλάδα.
Ο περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ., Γιώργος Παυλίδης, έδωσε σαφείς οδηγίες από τον περασμένο Νοέμβριο, ώστε να μην αφεθεί τίποτα στην τύχη. Γι’ αυτό το σκοπό, με σειρά καταχωρήσεων, συνεντεύξεων και πλέον της εποπτείας στις δράσεις που αφορούν οδικές αφίξεις τουριστών, σημασία δίνεται και στις αεροπορικές αφίξεις. Ανάλογες δράσεις θα γίνουν σε όλη την περίοδο και σε όλη την Π.Α.Μ.-Θ. Σημαντική βοήθεια και απαραίτητος συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια, είναι οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, οι ντόπιοι παραγωγοί και οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες διοίκησης και ασφάλειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.