H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης συμμετείχε στη «Διάσκεψη Ελλάδας και Ρωσίας για τον προσκυνηματικό και θρησκευτικό τουρισμό», που πραγματοποιήθηκε στο Λαγονήσι, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας. Ο αντιπεριφερειάρχης τουριστικής ανάπτυξης, Μιχάλης Αμοιρίδης, στην παρουσίαση που έκανε, τόνισε ότι η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη διαθέτουν πολλά και ιδιαίτερης αξίας θρησκευτικά μνημεία, ναούς, προσκυνήματα, μοναστήρια, ενώ έκανε αναφορά σε εμβληματικά σημεία της Χριστιανικής λατρείας που είναι διάσπαρτα σε όλη την περιοχή. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι, στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. ο Απόστολος Παύλος έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη, βάφτισε την πρώτη Χριστιανή και ίδρυσε την πρώτη Εκκλησία.
Η παρουσίαση κέντρισε το ενδιαφέρον της εκτελεστικής διευθύντριας του συνδέσμου τουριστικών πρακτόρων Ρωσίας, Lomidze Maya, η οποία ξεχώρισε την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αναγνωρίζοντας τις μεγάλες τουριστικές δυνατότητες που έχει. Ζήτησε, ακόμα, συνεργασία και περαιτέρω ενημέρωση, ώστε να αναπτυχθούν επαφές μεταξύ Ρώσων και Ελλήνων τουριστικών πρακτόρων, με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας των Ρώσων.
Στο περιθώριο της διάσκεψης, επίσης, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα με την αναπληρωτή υπουργό, Έλενα Κουντουρά και τον γενικό γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπήρξε συμφωνία για ενδυνάμωση της συνεργασίας και παροχή σχετικού υλικού προς το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνημάτων Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ