• Ούτε καν «δομή καταγραφής» προσφύγων, δεν τολμούν οι κυβερνητικοί βουλευτές Καβάλας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να ζητήσουν από την κυβέρνηση, να γίνει το παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι. Όπως στο Βαγιοχώρι του Δήμου Βόλβης, όπου η δομή που υπάρχει εκεί, θα μετατραπεί σε δομή καταγραφής προσφύγων, στην οποία η φιλοξενία θα διαρκεί ένα μήνα!
  • Οι κυβερνώντες, αναφερόμαστε και στους δύο εταίρους (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.), εξαπάτησαν τον Καβαλιώτικο λαό, λέγοντας, καταρχάς, ότι η δομή στο Περιγιάλι θα είναι προσωρινή, αφού θα λειτουργήσει για μερικούς μήνες. Και στη συνέχεια, ότι δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων. Οι «σύντροφοι» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που διαδήλωναν, πριν αναλάβουν την εξουσία, υπέρ της απόδοσης όλων των παλιών στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, απέδωσαν τα στρατόπεδα στους πρόσφυγες και στους μετανάστες! Από την ημέρα που λειτούργησε το κέντρο φιλοξενίας στο Περιγιάλι, κανένας Καβαλιώτης δεν τολμάει να περπατήσει εντός του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου».
  • Πως είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος πολίτης τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος δήλωσε στη δήμαρχο Καβάλας, ότι αν στείλει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας το οικονομοτεχνικό σχέδιο για την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου», την επόμενη ημέρα θα πάρει από εκεί τους πρόσφυγες;  Ο σκοπός αυτής της κυβέρνησης, δεν είναι η αξιοποίηση του στρατοπέδου, ούτε η διαχείριση των προσφυγικών ροών. Είναι η πιστή εκτέλεση των εντολών που λαμβάνει από τον εξωτερικό παράγοντα.
  • Η λεγόμενη «διαχείριση των μεταναστατευτικών ροών», δεν είναι τίποτα άλλο, από ένα διεθνές συγκαλυμμένο κύκλωμα σύγχρονου δουλεμπορίου. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε το «μήνυμα», ότι υπάρχει ανάγκη για εργατικά χέρια. Θα έρχονται όλο και περισσότεροι, λοιπόν, στην Ελλάδα, όπου θα «εγκλωβίζονται». Η Ελλάδα θα γίνει τόπος διαλογής. Θα κρατάνε (σ.σ. οι ευρωπαίοι) όσους χρειάζονται και τους υπόλοιπους θα τους αφήνουν στην Ελλάδα», είπε ο ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.
  • Κάποιοι συμπολίτες αναρωτιούνται και εύλογα, γιατί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, δεν βρίσκουν καταφύγιο στα άλλα αραβικά και μουσουλμανικά κράτη, για να κάνουν μία νέα αρχή στη ζωή τους, μακριά από την εστία πολέμου και την κατεστραμμένη πατρίδα τους. Είναι απλό. Διότι, τα κράτη αυτά, δεν έστειλαν το «μήνυμα» ότι χρειάζονται εργατικά χέρια.
  • Ενώ οι τοπικές κοινωνίες στην Ελλάδα και στην Καβάλα, συνεχίζουν να σηκώνουν ένα πολύ μεγάλος βάρος, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που ανέλαβαν «εργολαβικά» τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ των ευρωπαίων πολιτών! «Απ’ όσο γνωρίζω, έχουν διατεθεί εξακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ και περίπου τριακόσια πενήντα εκατομμύρια ευρώ δόθηκαν στις Μ.Κ.Ο.», ανέφερε ο Νότης Μαριάς και πρόσθεσε: «Το «πάρτι» είναι σκληρό, αλλά τώρα βγήκαν όλα στη φόρα».
  • Λυπούμαστε πολύ, αλλά δεν είναι αυτή η ενωμένη Ευρώπη που ονειρευόμαστε. Κανένας ευρωπαίος δεν ονειρεύεται μία Ε.Ε. των τοκογλύφων και των σύγχρονων δουλεμπόρων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.