• Θεωρώ την αντίδραση του φίλτατου προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Ξενοφώντα Κροκίδη, κάπως υπερβολική, όσον αφορά την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για θέματα υγείας, από τοπικούς φορείς και συλλόγους.
  • Με αφορμή την πρόσκληση που απεύθυνε το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας στη χειρούργο, Νατάσσα Παζαΐτη, για να μιλήσει σε εκδήλωση σχετική με τον καρκίνο του μαστού, ο Ξενοφών είπε: «Έχουμε, για παράδειγμα, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας, που προσκάλεσε την κυρία Παζαΐτη, για μία εκδήλωση με θέμα τον καρκίνο του μαστού. Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας δεν ρωτήθηκε καθόλου γι’ αυτό. Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό. Το λέω προς γνώση και συμμόρφωση. Είναι μία ήπια αντίδραση από την πλευρά του συλλόγου, όμως στο μέλλον μπορεί να έχουμε «ακραία» αντίδραση, αν θεωρήσουμε ότι παρακάμπτουν τον σύλλογο».
  • Γιατρέ μου, τι είναι αυτό που σας ενόχλησε; Σας ενόχλησε που το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας αποφάσισε να κάνει τη συγκεκριμένη εκδήλωση; Ή, μήπως, σας ενόχλησε ότι η ομιλήτρια της εκδήλωσης, δεν είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας;
  • Πάντως, δεν θα διαφωνήσω ότι είναι καλό να υπάρχει μία συνεννόηση μεταξύ των συλλόγων και των φορέων, για τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν στην ενημέρωση του κοινού. Μακάρι, επίσης, στις εκδηλώσεις αυτές να συμμετέχουν, ως ομιλητές και ντόπιοι επιστήμονες.
  • Αλλά, δεν είναι δημοκρατικό, να ζητάει κάποιος την άδεια του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, για να κάνει μία εκδήλωση για θέμα υγείας, ή για την επιλογή του ομιλητή. Κι απ’ όσο ξέρω, η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν. Ακόμα και στο ντόπιο επιστημονικό δυναμικό.
  • Είμαι βέβαιος, ότι η διοίκηση του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, δεν είχε καμία πρόθεση να… «παρακάμψει» τον Ιατρικό Σύλλογο, τον οποίο σέβεται και υπολήπτεται.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ