Μαζική ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 στην Κομοτηνή, οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μετά το κύμα αυξήσεων στα καύσιμα, την ηλεκτρική ενέργεια και τα εφόδια, που εκτίναξαν το κόστος παραγωγής. Οι σύλλογοι των γεωργών και των κτηνοτρόφων παρέδωσαν στον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, το ακόλουθο ψήφισμα: «Όλοι εμείς, οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, συγκεντρωθήκαμε στην έδρα της Περιφέρειάς μας, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία της κυβέρνησης στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ενημερώσαμε μέσω της συντονιστικής επιτροπής για τα αιτήματά μας τον περιφερειάρχη και όσους από τους βουλευτές της Περιφέρειάς μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, συζητήσαμε μαζί τους και τους προτείναμε τις λύσεις που μας ικανοποιούν. Δυστυχώς, η μέχρι σήμερα ανταπόκριση της κυβέρνησης είναι απογοητευτική. Με επικοινωνιακές παρεμβάσεις και δίνοντας ψίχουλα, υποτιμά, για ακόμα μία φορά, την νοημοσύνη μας και την οικονομική και κοινωνική μας προσφορά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με ενίσχυση για την αγορά εφοδίων (λιπάσματα, φάρμακα).

-Ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών με 150 ευρώ/ΖΜ.

-Επιστροφή ειδικού φόρου πετρελαίου για το 2022 σε όλους και άμεση θέσπιση φθηνού αγροτικού πετρελαίου.

-Πλήρης και αναδρομική κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα αγροτικά τιμολόγια και στις μονάδες τυποποίησης και μεταποίησης.

-Έναρξη πραγματικής διαβούλευσης για το στρατηγικό σχέδιο της ΚΓΠ 2023-2027, το οποίο αποφασίστηκε για εμάς, χωρίς εμάς.

-Δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις από τον ΕΛ.Γ.Α., για φυτική και ζωική παραγωγή.

-Κατάργηση της υποχρεωτικής κατάθεσης ηλεκτρονικών ενοικιαστηρίων, με αναγραφή του ΑΤΑΚ.

-Αξιοπρεπείς συντάξεις στους απόμαχους του πρωτογενή τομέα, για να μη χρειάζεται να συνεχίσουν να δουλεύουν μετά την συνταξιοδότησή τους.

Έχουμε δικαίωμα, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, για αξιοπρεπή διαβίωση. Θέλουμε να ζούμε και όχι απλά να επιβιώνουμε!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.