Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται οι μέχρι τώρα απολυμένοι του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια της Ενεργειακής και ασθμαίνοντας έσπευσαν (Κυριακή απόγευμα) να βγάλουν ανακοίνωση μια μέρα πριν από την λήξη του τελεσίγραφου της εταιρείας (μεσημέρι της Τρίτης) βάζοντας νερό στο κρασί τους και ζητώντας να δεχθεί η εταιρεία να συζητήσει μαζί τους (στην ουσία) για την επιστροφή των απολυμένων. Δυστυχώς, αυτό το κάνουν κατόπιν εορτής.

Επί τεσσεράμιση μήνες η εταιρεία τους καλούσε να προσέλθουν σε διάλογο να επιστρέψουν στις δουλειές τους με τους ίδιους μισθούς, να συζητήσουν για νέα σύμβαση εργασίας κι εκείνοι απαντούσαν με καταλήψεις του εργοστασίου, με τραμπούκικες και παραβατικές συμπεριφορές, με θέση σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων, του περιβάλλοντος και των εγκαταστάσεων.

Και αν δεχθούμε ότι η ανακοίνωση του “Σωματείου” που υπογράφουν δυο απολυμένοι, (και πως εκπροσωπούν τους εργαζόμενους, δυο ήδη απολυμένοι, δηλαδή μη εργαζόμενοι;;;) είναι κάπως διαλλακτική, ποιός να τους πιστέψει, όταν ο ίδιος ο Μανώλης Κελαϊδάκης το πρωί της ίδιας ημέρας σε εκδήλωση του ΚΚΕ, έλεγε για τη διοίκηση της εταιρείας “…όλοι μαζί μπορούμε να τους τσακίσουμε”!

Και πως επιχειρεί ο Μανώλης Κελαϊδάκης να έρθει σε διάλογο με την εταιρεία τώρα ως απολυμένος για λογαριασμό όλων των άλλων; Ακόμη και ανακοίνωση μιας λέξης από την εταιρεία, σε απάντηση της ανακοίνωσης της Κυριακής του Μαν. Κελαιδάκη, ακόμη και μια αρνητική της απάντηση, αυτομάτως θα σήμαινε αναγνώρισή του, ως Προέδρου (δηλαδή εργαζόμενου) του Σωματείου της εταιρείας.

Το δυστύχημα είναι ότι ξεκίνησαν και οι υπόλοιπες απολύσεις (34 αρχικά) και δεν μπορεί να αντιληφθεί πόσο μεγάλη ευθύνη φέρει ο ίδιος ο Μαν. Κελαϊδάκης γι αυτό. Κανονικά, θα περίμενε κανείς, για να μην επωμισθεί το βάρος της ευθύνης αυτών των απολύσεων, να ζητήσει από την Κυριακή από τους συναδέλφους του, να γυρίσουν στις δουλειές τους, γιατί είναι σίγουρο πιά ότι θα χάσουν το μεροκάματό τους. Η εταιρεία έδειξε ότι είναι αποφασισμένη να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και να συνεχίσει με κάθε τρόπο την λειτουργία του εργοστασίου. Δεν ξέρουμε τώρα, αν μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε το Σωματείο με τους τσαμπουκάδες και την διεκδίκηση “συνδιοίκησης”.

Φωτο: Πρωινή

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ