(Ξένη δημοσίευση) Ξεκίνησαν από τον Μάρτιο ψεκασμοί από εδάφους και αέρος σε οικολογικά προστατευόμενες περιοχές (υδροβιότοποι, φυσικά συστήματα) και σε περιοχές - εστίες περιαστικά όλων των Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί για ακόμη μία χρονιά η Περιφέρεια Αττικής, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών νοσημάτων μέσω κουνουπιών - διαβιβαστών σε όλη την επικράτεια. Παρασκευή 27 Απριλίου 2018. GRC/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STR

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2019 και ιδίως λόγω της ύπαρξης κρουσμάτων νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές όπως το κουνούπι, θα πραγματοποιηθούν ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 (20:00 με 23:00), στη παρακάτω περιοχή του Δήμου Νέστου:

-Περιμετρικά του οικισμού του Χρυσοχωρίου, με σημείο έναρξης και τερματισμού το πρατήριο υγρών καυσίμων στην είσοδο του οικισμού με κατεύθυνση από Χρυσούπολη προς Χρυσοχώρι.

Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν (συνθήκες ανέμου, βροχοπτώσεις κ.λπ.), έτσι ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των κατοίκων, καθώς και η αποτελεσματικότητα των εφαρμογών. Οι ψεκασμοί θα διενεργηθούν με ευθύνη της ανάδοχης εταιρείας και υπό την επίβλεψη της επιτροπής παρακολούθησης και πιστοποίησης του έργου: «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ