-Κάθε έτος, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) προσκαλεί όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα, για την υποβολή αίτησης για την λήψη άδειας. Ταυτόχρονα με την πρόσκληση για την υποβολή αίτησης, η Ε.Π.Ο., μέσω της Διεύθυνσης Αδειοδότησης, αποστέλλει στις ομάδες εγκύκλιο στην οποία αναφέρονται, αναλυτικά, όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που πρέπει να εκδοθούν σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία και τα οποία πρέπει να συνυποβάλλουν.

-Τα υποβληθέντα έγγραφα (δικαιολογητικά) εξετάζονται και ελέγχονται από ειδικούς, οι οποίοι συντάσσουν ειδική έκθεση και την παραδίδουν στον διευθυντή αδειοδότησης. Εφόσον οι εκθέσεις είναι θετικές για την αδειοδότηση, ο διευθυντής αδειοδότησης, με δική του αιτιολογημένη έκθεση, παραπέμπει όλο τον φάκελο κάθε ομάδας στο πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης της Ε.Π.Ο., το οποίο καλείται να εκδώσει απόφαση σύμφωνα με τον υφιστάμενο κανονισμό.

-Το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης, κατά την τελευταία διήμερη συνεδρίασή του, εξέτασε τους φακέλους 28 Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Π.Α.Ε.) της Super League 2, μεταξύ αυτών και της Π.Α.Ε. Αθλητικός Όμιλος «Καβάλα» 1965, στην οποία δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στην Super League2 της περιόδου 2022-2023. Εάν το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδότησης αποφασίσει αρνητικά για την άδεια, τότε: η υποψήφια ομάδα έχει δικαίωμα να υποβάλλει (έγγραφη) έφεση εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών στο δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης, το οποίο δύναται να ζητήσει επιπρόσθετες πληροφορίες, είτε από τον διευθυντή αδειοδότησης, είτε από την αιτούμενη την άδεια Π.Α.Ε. Το σκεπτικό της απόφασης του δευτεροβάθμιου οργάνου αδειοδότησης εκδίδεται εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την άσκηση της έφεσης. Ο πρόεδρος της επιτροπής καθορίζει ανάλογα τις καταληκτικές ημερομηνίες για την έκδοση της απόφασης. Η εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη της θερινής περιόδου των μετεγγραφών.

-Ας αναμένουμε, επομένως, τις (νομικές) ενέργειες των διοικούντων την Π.Α.Ε. Αθλητικός όμιλος «Καβάλα», η οποία θα υφίσταται έως και τις 30 Ιουνίου 2022. Άρα, ήταν λογικό να λάβει από την Ε.Π.Ο. πρόσκληση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2. Είναι βέβαιο πως οι διοικούντες θα ασκήσουν έφεση στην (αρνητική) εισήγηση του πρωτοβάθμιου οργάνου αδειοδότησης, που θα εξεταστεί από το δευτεροβάθμιο όργανο της Ομοσπονδίας. Ας μην λησμονούμε, επίσης, πως υπάρχει και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), η οποία είναι επιφορτισμένη με την χορήγηση πιστοποιητικών, για την συμμετοχή αθλητικών ομάδων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Η Ε.Ε.Α. αποτελεί ανεξάρτητη Αρχή και ελεγκτικό όργανο, επίσης, υπό την εποπτεία του υπουργού πολιτισμού και όχι της Ε.Π.Ο.

-Κατά τα άλλα, ο Α.Ο.Κ. θα συγκροτήσει ένα δυνατό αγωνιστικό σύνολο ποδοσφαιριστών έως τα μέσα του Ιουλίου και θα αρχίσει την προετοιμασία για την περίοδο 2022-2023 την 1η Αυγούστου 2022. Εάν καταφέρει να εξασφαλίσει την συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League 2, κάτι που ευχόμαστε, θα γίνουν έξι ακόμα προσθήκες αλλοδαπών ποδοσφαιριστών την θερινή μεταγραφική περίοδο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ