-Ο Στάθης Εριφυλλίδης ξεκαθάρισε πως το ελληνικό δημόσιο δεν κατέχει το 18% στο εξ’ αδιαιρέτου οικόπεδο στο οποίο λειτούργησε το παλιό Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας,  Ο Δήμος Καβάλας, είπε, με απόφαση του δημοτικού σχολείου, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, παραχώρησε το δημοτικό νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με σκοπό να κατασκευαστεί στη θέση του το καινούργιο δημόσιο νοσοκομείο.

-Αργότερα, όταν παρουσιάστηκε ανάγκη για την επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, το ελληνικό δημόσιο χρησιμοποίησε το παρακείμενο οικόπεδο, το οποίο αγόρασε από ιδιώτη, για να κατασκευάσει το λεγόμενο «γυάλινο κτίριο». Έτσι, έγινε εξ’ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτης στο «ενιαίο» οικόπεδο.

-Ο Στάθης Εριφυλλίδης, το 2001, έγραψε στο Κτηματολόγιο το τμήμα του οικοπέδου που ανήκει στον Δήμο Καβάλας, διότι το υπόλοιπο τμήμα αγοράστηκε από το ελληνικό δημόσιο.

-Κατά την άποψη μου, το ελληνικό δημόσιο δεν θα συναινέσει στην συνεκμετάλλευση του «ενιαίου» ακινήτου. Αν είχε τη βούληση, θα το έκανε από το 2010, όταν έπαψε να χρησιμοποιείται ως νοσοκομείο. Επίσης, θεωρεί τον Δήμο Καβάλας εμπόδιο, γιατί θα ήθελε να βάλει στη λίστα του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. ένα τέτοιο «φιλέτο». Με συνιδιοκτήτη τον Δήμο Καβάλας, δεν μπορεί να ξεπουλήσει όλο το ακίνητο.

-Αυτό που πρέπει να κάνει, χωρίς χρονοτριβή, η δημοτική Αρχή, είναι να αναθέσει στον νομικό σύμβουλο του Δήμου, να καταθέσει αγωγή εναντίον του ελληνικού δημοσίου, ώστε να μπορέσει ο Δήμος Καβάλας να αξιοποιήσει το δικό του οικόπεδο, το οποίο αυθαίρετα «ενοποίησε» το ελληνικό δημόσιο με το οικόπεδο που αγόρασε. Διότι, θα έπρεπε να συμφωνήσει και ο Δήμος Καβάλας στην ενοποίηση δύο οικοπέδων με διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στο Δικαστήριο, επίσης, το ελληνικό δημόσιο θα κληθεί να παρουσιάσει τον τίτλο κυριότητας του οικοπέδου που κατασκευάστηκε το «γυάλινο κτίριο».

-Η προθεσμία είναι έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2020. Μετά το «πουλάκι πέταξε», για την τακτοποίηση της σοβαρής εκκρεμότητας, από την οποία εξαρτάται η μελλοντική αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου. Διότι, οι υποψήφιοι επενδυτές, δεν γνωρίζουν με ποιον ιδιοκτήτη θα μιλήσουν και θα «δώσουν τα χέρια».

-Εγώ προτείνω στο ελληνικό δημόσιο, να κρατήσει το «γυάλινο κτίριο» και να λειτουργήσει σ’ αυτό μία σύγχρονη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Και να αφήσει το μεγάλο κτίριο στον Δήμο Καβάλας, για να αποφασίσει πως θα το αξιοποιήσει. Ίσως το κατεδαφίσει, για να δημιουργήσει έναν ωραιότατο κοινόχρηστο χώρο για τους περίοικους και τους υπόλοιπους δημότες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.