Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, συνεχίζει την προσπάθεια για την στήριξη του αγροτικού κόσμου, πραγματοποιώντας συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς. Στην συνάντηση με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, Γεώργιο Γεωργαντά, συζητήθηκε το ζήτημα των αποζημιώσεων, με τον υπουργό να διαβεβαιώνει ότι, η νομοθετική τροπολογία δίνει το δικαίωμα στον ΕΛ.Γ.Α., να εκκινήσει την διαδικασία καταβολής προκαταβολών για όλες τις παραγωγές.

Επίσης, ο βουλευτής συναντήθηκε με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς για τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η θεομηνία και για άλλα ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο υφυπουργός ανέφερε πως θα προκαλέσει ειδική συνάντηση, στην οποία θα λάβουν μέρος οι βουλευτές, οι τοπικοί παράγοντες και οι αρμόδιοι του ΕΛ.Γ.Α., προκειμένου να υπάρξουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Καβάλας. Αναφερόμενος στο ζήτημα των αποζημιώσεων των γεωργών, των οποίων οι καλλιέργειες καταστράφηκαν από την πτώση του αεροσκάφους ANTONOV, διαβεβαίωσε ότι το θέμα είναι προς επίλυση.

Τέλος, ο βουλευτής επισκέφθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας αμβυκούχων (φωτογραφία), τον υφυπουργό οικονομικών, φορολογικής πολιτικής και δημόσιας περιουσίας, Απόστολο Βεσυρόπουλο. Συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, συμφωνήθηκε η αύξηση της ώρας απόσταξης, από 3 ώρες σε 3,5 ώρες, έτσι ώστε με αυτό τον τρόπο να μπορούν οι παραγωγοί να αποστάζουν όλες τις ημέρες που δικαιούνται, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά η φορολογία, με την οποία επιβαρύνονται. Να σημειωθεί ότι, το αποστακτικό δικαίωμα θα μπορεί να διατίθεται στον αποσταγματοποιό, ώστε να μπορεί να πωλήσει τόσο σε λιανική, όσο και σε χονδρική.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε τα εξής: «Η σκέψη μου είναι διαρκώς στα προβλήματα του κόσμου και γι’ αυτά παλεύω καθημερινά. Προσπαθώ, με τις συνεχείς συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, να μεταφέρω τα αιτήματα και να πετυχαίνω το καλύτερο δυνατό. Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την συνεργασία, είναι πάντα εκεί να ακούσουν, να συζητήσουν και να ενεργούν προς επίλυση των θεμάτων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ