Δωρεά συσκευής αυτόματων θωρακικών συμπιέσεων στο Κέντρο Υγείας Πρίνου στην Θάσο έκανε η Energean, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου). Η ειδική αυτή συσκευή, αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου, βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα και αυξάνει την συχνότητα των πιέσεων σε σχέση με την χειροκίνητη ΚΑΡΠΑ, ενώ ενισχύει σημαντικά την ροή αίματος στον εγκέφαλο. Είναι δυνατό, επίσης, να χρησιμοποιηθεί στο σημείο εκδήλωσης ενός περιστατικού, όσο και κατά την διακομιδή του ασθενούς προς το Κέντρο Υγείας.

Με αφορμή την δωρεά, η επικεφαλής του τμήματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του ομίλου Energean, Ίλια Ρήγα, δήλωσε: «Ήταν πολύ εύκολη η απόφαση να αποδεχθούμε την πρόταση του Κέντρου Υγείας Θάσου, για την δωρεά της συγκεκριμένης συσκευής. Τα καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένουν σταθερά η πρώτη αιτία θανάτων παγκοσμίως, καθώς περίπου δεκαεννέα εκατομμύρια συνάνθρωποί μας χάνονται κάθε χρόνο από αυτά. Και εύκολα γίνεται αντιληπτή, η σημασία της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής στην Θάσο τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της θερινής περιόδου.

Επιλέξαμε, δε, την παγκόσμια ημέρα καρδιάς για την υλοποίηση της δωρεάς, προκειμένου να συμβάλλουμε στην ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας στην προστασία της καρδιάς, η οποία πρέπει να έχει ως βάση τόσο τον ενδεδειγμένο τρόπο ζωής, όσο και τους τακτικούς προληπτικούς ελέγχους. Η δράση μας αυτή, είναι στην δική μας «καρδιά» της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Energean και εναρμονισμένη με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και, συγκεκριμένα, τον στόχο 3, για καλή υγεία και ευημερία και τον στόχο 17, για συνεργασία στην επίτευξη των στόχων».

Την συσκευή παρέδωσε στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Θάσου, Θωμά Αγγελόπουλο, η διευθύνουσα σύμβουλος και country manager της Energean στην Ελλάδα, Κατερίνα Σάρδη, συνοδευόμενη από τον υπεύθυνο εταιρικών υποθέσεων της Energean στην Καβάλα, Αρτέμη Μπαρμπούνη, η οποία έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την προσφορά στην κοινωνία της Θάσου, η οποία αποτελεί εδώ και δεκαπέντε χρόνια, έναν από τους σημαντικότερους κοινωνικούς εταίρους της Energean και θεωρούμε ιδιαίτερα τιμητική και την παρουσία, μαζί μας, του δημάρχου Θάσου, Λευτέρη Κυριακίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά. Με τις σημαντικές επενδύσεις που έχει προγραμματίσει και υλοποιεί η εταιρεία μας για τα επόμενα χρόνια στον κόλπο της Καβάλας, αρχής γενομένης από την ανάπτυξη του κοιτάσματος Έψιλον, είναι βέβαιο ότι αυτή η σχέση θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Ευχόμαστε στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας, η συσκευή να είναι αχρείαστη. Και, βεβαίως, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις κοντά στο Κέντρο Υγείας και στους συμπολίτες μας, που τυχόν χρειαστούν στο μέλλον μία επείγουσα μεταφορά από την Θάσο στο Νοσοκομείο Καβάλας, όπως άλλωστε συνέβη και πολύ πρόσφατα, με μία ακόμα δύσκολη αποστολή μεταφοράς δύο σοβαρών περιστατικών που έφεραν σε πέρας οι εργαζόμενοί μας στην Καβάλα και το πλοίο μας Energean Wave». Ο δήμαρχος Θάσου και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου ευχαρίστησαν την Energean για την νέα δωρεά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ