• Είναι μεγάλος, πράγματι, ο όγκος εργασίας των μελών της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, αλλά και των υπαλλήλων των Υπηρεσιών, που αν δεν βάλουν προτεραιότητες, είναι σίγουρο ότι θα «χάσουν την μπάλα». Η στόχευση στην καθημερινότητα είναι σωστή επιλογή. Ο δημότης μπορεί να ζήσει χωρίς καινούργιο κλειστό γήπεδο, για παράδειγμα, αλλά θα βλαστημήσει τη δημοτική αρχή που δεν έριξε άσφαλτο στις λακκούβες του δρόμου της γειτονιάς του, ή δεν άλλαξε την καμένη λάμπα και υπάρχει σκοτάδι μπροστά από την κατοικία του.
  • Εάν η δημοτική αρχή συνεχίσει, έως το τέλος της θητείας της, με τον ίδιο ζήλο και προγραμματισμό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, στην επόμενη θητεία θα έχει λιγότερα πράγματα να κάνει για την καθημερινότητα και περισσότερο χρόνο, για να σχεδιάσει έργα τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης και του Δήμου. Σ’ αυτή τη θητεία, δηλαδή, μπήκε το πρώτο λιθαράκι. Ένας Δήμος με καλή οργάνωση, σεβαστό ταμείο και προγραμματισμό, μπορεί να κάνει πιο εύκολα το «επόμενο βήμα».
  • Και μη παραβλέπουμε, ότι στη θητεία αυτή «ψήνονται» αρκετά από τα μέλη της δημοτικής ομάδας που ασκεί διοίκηση, τα οποία ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με τα κοινά και έμαθαν τώρα πως λειτουργεί ένας Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτά τα μέλη στο τέλος της θητείας, θα έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία.
  • Επίσης, το διεθνές κλίμα δείχνει να βελτιώνεται όσον αφορά την Ελλάδα και οι εταίροι μας συνειδητοποιούν, ότι οκτώ συνεχή έτη «μνημονίων», είναι υπεραρκετά για να μπει η χώρα σε μία τάξη. Από το 2018 και στα επόμενα έτη, επομένως, η δημοτική αρχή θα έχει να αντιμετωπίσει λιγότερους εξωγενείς παράγοντες, που θα δυσχεραίνουν την προσπάθεια της. Εκτός κι αν προκύψει κάτι έκτακτο. Πάντως, θα είναι καλύτερα προετοιμασμένη, ώστε να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες.
  • Κατά την άποψη μας, θα είναι ζημιογόνο για τον Δήμο και τους δημότες, να διακοπεί αυτή η πορεία ανάκαμψης. Μία αλλαγή στη δημοτική αρχή, μπορεί να φέρει διαφορετική φιλοσοφία, μεγαλύτερη καθυστέρηση, αναβολές, ή και ματαίωση των στόχων. Η νέα δημοτική αρχή, βεβαίως, θα βρει ένα καλύτερα «στρωμένο» πεδίο, για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της, αλλά ενδεχομένως να βάλει άλλες προτεραιότητες.
  • Μπορεί ο καθένας και η καθεμία, να προσάψει προς τη σημερινή δημοτική αρχή οτιδήποτε και να παραθέσει αρκετές αδυναμίες. Νομίζουμε, όμως, ότι δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως υπάρχει μία κινητικότητα σε πολλούς τομείς. Γίνονται πράγματα. Κάποια έχουν τελειώσει, κάποια εξελίσσονται και κάποια θα αργήσουν να υλοποιηθούν. Ως Έλληνες είμαστε ανυπόμονοι και θέλουμε γρήγορα το αποτέλεσμα. Αυτό δεν είναι κακό, αλλά χρειάζεται να λαμβάνουμε υπόψη και τις συνθήκες της προσπάθειας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.