• Εγώ δέχομαι την άποψη της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καβάλας, ότι η δημοτική αρχή επιχείρησε, με το ψήφισμα για την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, να κερδίσει ψήφους στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
  • Εάν ήταν έξυπνοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, θα συμμετείχαν στην πλειοδοσία πατριωτισμού και την ψηφοθηρία της διοίκησης του Δήμου Καβάλας.
  • Για παράδειγμα, ο Βαγγέλης Παππάς διαμαρτυρήθηκε ότι, το «μήνυμα» που θα στείλει ο Δήμος Καβάλας με ένα ψήφισμα το οποίο δεν χαρακτηρίζεται από ομοφωνία, θα είναι ανίσχυρο. Προσπάθησε, δηλαδή, να δείξει ότι είναι υπεράνω μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και συγχρόνως, ότι δεν έπεσε στην πολιτική παγίδα που έστησε η πλειοψηφία.
  • Ωστόσο, μου έκανε εντύπωση, ότι δεν ζήτησε να γίνει συλλαλητήριο στην Καβάλα, αλλά το πρότειναν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Ξανθόπουλος, Φραντζεσκάκη). Ο Βαγγέλης είναι θιασώτης των δυναμικών κινητοποιήσεων και του συνθήματος: «Τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά κατακτιέται (με αγώνα)».
  • Οι τοποθετήσεις του Άρη Βέρρου και του Χρήστου Ποτόλια, ήταν στο πλαίσιο της «κομματικής γραμμής». Ο Makis, ως συνήθως, του στιλ «ναι μεν αλλά» και ο Λουντοβίκ με αμπελοφιλοσοφίες προσπάθησε να εξηγήσει τη θέση του.
  • Αν περιμένει να μάθει τη διαπραγματευτική γραμμή της ελληνικής κυβέρνησης στο ζήτημα, το πουλάκι θα έχει πετάξει. Μετά την υπογραφή, όσο και να διαμαρτυρηθούμε, θα είναι ανούσιο. Εάν πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα στους διαπραγματευτές, Έλληνες και ξένους, αυτό πρέπει να είναι ηχηρό και έγκαιρο. Είναι καλό να ξέρει τη θέση του ελληνικού λαού ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, πριν καθίσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.
  • Η επιθυμία των πολιτών είναι δεσμευτική και μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως «κόκκινη γραμμή», που λέει και ο σουλτάνος Ερντογάν. Αλήθεια, πως θα χειριζόταν το συγκεκριμένο ζήτημα η τουρκική διπλωματία, αν λάβουμε υπόψη τη στάση της στο Κυπριακό ζήτημα;

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι κόκκινες γραμμές είμαστε εμείς οι πολίτες. Την Κυριακή όλοι πρέπει να λάβουν το μήνυμα. ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Αλήθεια τι θα μας απαντήσουν αν τους δείξουμε τον χαρτη του 1937 με το όνομα VARDASKA; Τότε δεν είχαν συνταγματικό όνομα; Το συνταγματικό όνομα γιατί το απέκτησαν μετά το 1950; Τότε δεν ήταν Μακεδόνες; Μετά πως έγιναν ξαφνικά; Δύο – τρεις τέτοιες ερωτησουλες και τέλος η διαπραγμάτευση. Πάρτε το VARDASKA και άντε στην ευχή του Θεού. Με αυτόν τον χάρτη τους τελειώνεις, τον στελνεις σε όλους τους παγκόσμιους οργανισμούς και μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται θα τους έχουν καταπιεί οι Αλβανοί εθνικιστές. VARDASKA πρέπει να προτείνουμε και αν δεν τους αρέσει πρόβλημά τους. Καιρός να περάσουμε στην αντεπίθεση και να πιέσουμε εμείς. Τέλος με την άμυνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ