Φειδωλός στη δήλωση που έκανε στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, πραγματοποίησε την πρώτη επίσκεψη, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, στην πόλη της Καβάλας. Αρχικά, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο και συμμετείχε σε συνάντηση ενημέρωσης για τα ζητήματα που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Ακολούθησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, κ. Προκόπιο, με τον οποίο είχε μία εγκάρδια συζήτηση στην Ιερά Μητρόπολη. Πριν επιστρέψει στην Κομοτηνή, στην έδρα της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., είχε μία ουσιαστική συνάντηση με τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, στο Δημαρχείο. Πριν αρχίσει η συνάντηση έκανε τη δήλωση στους δημοσιογράφους, στους οποίους είπε ότι αποφάσισε να ενημερωθεί προσωπικά για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Καβάλας και κάθε Δήμο της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., ώστε να αποκτήσει ο ίδιος γνώση για τα προβλήματα και την προοπτική ανάπτυξης που υπάρχει. Θα ακολουθήσουν, πρόσθεσε, συναντήσεις ανάλογου χαρακτήρα και με τους φορείς της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.
Αν και ρωτήθηκε για συγκεκριμένα ζητήματα, δεν θέλησε να απαντήσει πριν ολοκληρώσει την ενημέρωσή του. Απάντησε, μόνο, στην ερώτηση για την έλλειψη ενδοπεριφερειακής συνείδησης, λέγοντας ότι δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη άποψη και ότι η Καβάλα (σ.σ. η πόλη και ο Νομός) προσθέτει στο αναπτυξιακό κεφάλαιο της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. Γι’ αυτό και επέλεξε να αρχίσει τις επαφές του από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ