– Ποιο είναι, άραγε, το κριτήριο του Άρη Βέρρου, επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών», για το υψηλό κόστος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας; Ο αριθμός, η ποιότητα, η διάρκεια, ποιο ακριβώς;
– Η δημοτική αρχή, είπε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, θα δαπανήσει πολλά χρήματα, αντί να εξοικονομήσει μερικά για τα προνοιακά επιδόματα.
– Μπορεί να είναι κριτήριο για το κόστος των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων η προνοιακή πολιτική του Δήμου Καβάλας;
– Ο Δήμος Καβάλας δεν είναι προνοιακό ίδρυμα και δεν μπορεί να κάνει, μόνο, επιδοματική πολιτική. Εκτός από από τους διακόσιους, πεντακόσιους, όσοι είναι οι πραγματικά δικαιούχοι των επιδομάτων της Υπηρεσίας Πρόνοιας, δεν γίνεται να αγνοήσει τις ανάγκες των υπόλοιπων εβδομήντα χιλιάδων συμπολιτών.
– Σ’ ένα «νοικοκυρεμένο» Δήμο, η διοίκηση οφείλει να εξασφαλίζει τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα και από κει και πέρα, να προσπαθεί να παρέχει τις καλύτερες υπηρεσίες προς τους δημότες.
– Στις υπηρεσίες αυτές εντάσσονται και οι εκδηλώσεις της περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Διότι, έχουν δικαίωμα όλοι οι Καβαλιώτες να περάσουν όμορφα τις ημέρες αυτές.
– Κάποιος άλλος δημότης, θα μπορούσε να ασκήσει κριτική στη δημοτική αρχή, γιατί δεν δαπάνησε περισσότερα χρήματα στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, για να ευχαριστηθούν οι Καβαλιώτες και να προσελκύσει επισκέπτες στην πόλη.
– Από την άλλη πλευρά, ο Μάκης Παπαδόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας», εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τον ειρωνικό χαρακτηρισμό «πανηγυράκια» για τις εκδηλώσεις του Δήμου Καβάλας.
– Είναι απαξιωτικό για θεσμούς όπως το φεστιβάλ Φιλίππων, το φεστιβάλ «Παπαϊωάννου» και υποτιμητικό για διοργανώσεις που έχουν απήχηση και φέρνουν ξένο κόσμο στην Καβάλα, όπως το Kavala Air Sea Show, το φεστιβάλ Cosmopolis, ακόμα και το φεστιβάλ «Παρά Πόδα», που εξελίσσεται εντυπωσιακά και καθιερώνεται.
– Κυρίως, όμως, είναι προσβλητικό προς την πόλη, να αναφέρεται με τέτοιο τρόπο ένας αιρετός και, μάλιστα, υποψήφιος δήμαρχος!
– Ειλικρινά, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος, που επιθυμεί να γίνει δήμαρχος σε μερικά χρόνια, θα διαχειρίζεται τα «πανηγυράκια» των προηγούμενων διοικήσεων του Δήμου Καβάλας.
– Το φεστιβάλ Φιλίππων που θα κοντεύει να συμπληρώσει εβδομήντα έτη(!), το φεστιβάλ «Παπαϊωάννου», που βραβεύτηκε και συγκαταλέγεται στα καλύτερα διεθνή φεστιβάλ στο είδος του, το φεστιβάλ Cosmopolis, που είναι το πιο δυναμικό έθνικ όχι μόνο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά ίσως και στα Βαλκάνια, το Kavala Air Sea Show, που έχει κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση και καταξίωση κ.λπ.
– Ή μήπως θεωρεί «πανηγυράκια» τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ενώ εκείνος σχεδιάζει να κάνει την Καβάλα «Ντισνειλαντ» τα Χριστούγεννα; Που θα βρείτε τα χρήματα, φίλτατε Μάκη, για να προσφέρετε στους Καβαλιώτες εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου;
– Εάν έχετε την λύση να ξοδέψετε λιγότερα από 170.000 ευρώ για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ώστε να μην είναι «πανηγυράκι», γιατί την κρατάτε μυστική;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ