OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η αλήθεια είναι, πως άλλα πράγματα περιμέναμε να πει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, της ΔΗΜΑΡ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) όταν έδωσε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Τρίτης στην Καβάλα, απαντώντας στην ερώτηση αναφορικά με το πρόβλημα των απολυμένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων της Νέας Καρβάλης. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, ότι η απάντησή του θα ταυτιζόταν απόλυτα με τις απόψεις που εξέφρασαν ο πρώην της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής και ο νυν του ίδιου κόμματος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο αριστερός, κεντροαριστερός, και υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, κατά τα άλλα, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ζήτησε ξεκάθαρα οι εργαζόμενοι, να δεχθούν τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, τις οποίες, έσπευσε, για τα μάτια του κόσμου, να στηλιτεύσει. Αρχικά, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, στο οποίο πρέπει να βρεθεί μια «ευέλικτη» λύση. Είπε, ότι τάσσεται κατά των αυθαιρεσιών της εργοδοσίας, αλλά συνιστά στους εργαζόμενους (απολυμένους) να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας.

Θα θέλαμε, βέβαια, να μας εξηγήσει, τι θέλει να πει ο «ποιητής» όταν λέει ότι πρέπει να βρεθεί μια ευέλικτη λύση και ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προσαρμοστούν στην οικονομική πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας; Ποια είναι η πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας, την οποία θεωρεί δεδομένη; Η μείωση των μισθών σε μισθούς Βουλγαρίας; Να βάλουν «νερό στο κρασί τους»;;; Να υποχωρήσουν στις αυθαιρεσίες και στις αυθαίρετες απαιτήσεις της εργοδοσίας, τις οποίες ωστόσο, τάχα, καταδικάζει;

Να αποδεχθούν την ευέλικτη λύση που πρότεινε η εργοδοσία στα ξαφνικά και αυθαίρετα να αποποιηθούν τα δικαιώματά τους τόσων χρόνων εργασίας και να υπογράψουν να γίνουν εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου για 14 μήνες, με μισθό 700 ευρώ, με αμφίβολο μέλλον από εκεί και πέρα;;; Αυτά τα λένε, βουλευτές και πρώην βουλευτές που μισθοδοτούνταν από την εργοδοσία της βιομηχανίας, τα λέει και ο «αριστερός» Θεοχαρόπουλος; Αααα ρε εργατοπατέρα Θεοχαρόπουλε… Εσένα θέλουμε!!! Αυτός είναι ο λόγος που είσαι και θα είσαι εσύ και το κόμμα σου, συνιστώσα (αυτή τη φορά) του ΠΑΣΟΚ!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ